Deze cursus is verlopen

Nascholingsreis Peru

buitenlandbuitenland reisPersoonlijk leiderschappersoonlijke ontwikkelingmindfulnessdeep listeningmindfullnessintervisie

Dit is een deel 2 nascholingsreis voor oud-cursisten, een verdiepende mindfulness reis op zoek naar wat geluk voor jou betekent. Korte meditaties gecombineerd met geaccrediteerde intervisie met je collega’s. Over de vier onmeetbare waarden van het Tibetaans boeddhisme, Deep Listening en een rondje Bateson.

2350
32 Punten
Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 2350
Inclusief : Terugkomdag op de veluwe
Opmerking :kosten begeleiding 2350 euro, reiskosten ongeveer 2600 euro (tweepersoonskamer)

Beroepen

Anesthesioloog
32 Punten
ABAN
Arts
32 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
32 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
32 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
32 Punten
ABAN

Competenties

Samenwerken 30 %
Communicatie 30 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %

Sprekers

Vincent Muller

Huisarts en kaderhuisarts, supervisor & coach
Mijn motto voor begeleiding is: concreet, praktisch en toekomstgericht in het Nu
Omschrijving

Inleiding

Een verdiepende mindfulness reis op zoek naar wat geluk voor jou betekent, een deel 2 verdiepende nascholingsreis voor oud-cursisten die al een keer zijn mee geweest!

Een week vol zelfsturend leren in de vorm van begeleide intervisie, oplossingsgerichte coaching, en meditatie in het veilige hart van de Andes. De centrale thema’s zijn Mindfulness en Positieve Psychologie. Met huisartsen/medisch specialisten samen ronddwalen in dit indrukwekkende hooggebergte. Plek voor maximaal acht enthousiaste artsen. 

Korte meditaties gecombineerd met geaccrediteerde intervisie met je collega’s. Over de vier onmeetbare waarden van het Tibetaans boeddhisme, Deep Listening (https://www.mindful.org/deep-listening/) en een rondje Bateson (https://www.coachcenter.nl/bateson-de-logische-niveaus-van-denken-leren-en-veranderen/) waarin alle lagen van je persoonlijkheid in het licht komen. Je leert verder over ‘Geweldloze communicatie’ (https://en.wikipedia.org/wiki/Nonviolent_Communication) en ‘Deep Democracy voor groepen’ (https://www.deepdemocracy.nl/over-deep-democracy/achtergrond

De diverse concepten (zoals het Button control system, de Cirkel van het wegcijferen, de Dramadriehoek en meer) uit deel 1 worden herhaald.

Een rechtstreekse vlucht naar Lima met KLM. We bezoeken Arequipa, Colca Canyon met de condors, Cusco, Machu Picchu en al het omringende moois! 


Peru

De mooiste bezienswaardigheden van Peru

Te midden van mosgroene, ronde bergtoppen ligt de verborgen Incastad Machu Picchu. Vanaf de ruïnes kijk je in kilometersdiepe valleien. Machu Picchu is een van de mooiste en bekendste stadsruïnes ter wereld.

De toegangspoort naar de afgelegen ruïnes is de stad Cusco. Spaanse koloniale pleinen, musea, kerken en parken tekenen idyllisch Cusco. Vanaf hier bewandel je de vierdaagse Inca Trail naar de Incaruïnes.

Peru: een diverse natuur

De Inca’s zijn niet de enigen die hun mysterieuze sporen hebben achtergelaten in Peru. Nog mysterieuzer zijn de Nazca Lines. Deze tekeningen zijn uitgehouwen in woestijnrotsen en zijn zo enorm dat je ze alleen vanuit de lucht kan zien. En niemand weet wie ze geplaatst heeft.

Woestijnhitte en ijskou. Peru kent beiden. De Cordillera Blanca is een van de hoogste gebergtes ter wereld, waar Quechua sprekende Indianen langs besneeuwde bergtoppen wandelen. Vlakbij en even koud ligt ‘s werelds hoogste meer, het Titicameer.

Prachtige steden in Peru

Te midden van de diverse natuur liggen verschillende interessante dorpen en steden. Bezoek in de woestijn het oasedorp Huacachina, waar je met een sandboard van de omringende duinen afglijdt. Of vaar samen met roze rivierdolfijnen door de Amazone naar de afgelegen stad Iquitos. De hoofdstad van Peru is Lima, waar je een koloniale binnenstad, schitterende musea en een bruisend nachtleven vindt. Peru zal je blijven verbazen.

In de herfst is er een terugkom zaterdag op de Veluwe, met kampvuur; hoe is het je vergaan, weer terug in het gezin en werk; wat helpt, wat is gelukt? Waar kan je verder groeien?


Accreditatie:

Voor 32 punten geaccrediteerd inclusief een terugkomdag op de Veluwe, een half jaar later. 


Kosten

Begeleiding 2.350 euro, reiskosten ongeveer 2.600 euro (twee persoonskamer). 


ArtsEnCoaching

vamuller@tiscali.nl
0653857963
58, Papelaan, Voorschoten, 2252EK