Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Werkconferentie LUMC Campus Den Haag – Van preconceptie tot peuter. De eerste 1000 dagen

  Van de conceptie tot een 2-jarige peuter: de ontwikkeling die kinderen in hun eerste 1000 dagen meemaken is essentieel voor de verdere levensontwikkeling. In het landelijke actieprogramma Kansrijke Start reconstrueren we de eerste 1000 dagen van een kind samen met experts uit verschillende disciplines. Als specialist kunt u in deze werkconferentie ook een bijdrage leveren.  

  place Den Haag
  add 3.0 punten
  euro_symbol € 0.00
  access_time 16:30 - 20:00

  € gratis

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  03-09-2019 16:30 - 20:00 Den Haag
  description

  Omschrijving

  Helaas groeien er in Nederland nog veel kinderen op met een ‘valse start’, door bijvoorbeeld vroeggeboorte, een te laag geboortegewicht of andere complicaties. Deze werkconferentie heeft als doel om van elkaar te leren en uiteindelijk om kinderen te voorzien in een vliegende start.

  Denk mee over de eerste 1000 dagen

  Bent u werkzaam als kinder- of jeugdarts, huisarts, verloskundige of gynaecoloog? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan de werkconferentie. Ook kunnen we uw input goed gebruiken als u als zorgprofessional werkt in de geestelijke gezondheidszorg, of actief bent als beleidsmaker of onderzoeker. Benieuwd geworden? Meld u dan aan voor de werkconferentie via de inschrijfknop op de pagina.

  Maternale morbiditeit en mortaliteit

  Tijdens de werkconferentie vertelt prof. Marian Knight van de Universiteit van Oxford over zogenoemde ‘confidental enquiries’. Deze vragen kunnen gebruikt worden om inzicht te krijgen in maternale morbiditeit en mortaliteit. Knight is hoogleraar Maternal and Child Population Health aan het Nuffield Department of Public Health. 

  Leer meer over het werk van Kansrijke Start

  Naast het reguliere programma worden er verschillende workshops georganiseerd die direct aansluiten op het actieprogramma Kansrijke Start. Vanuit de LUMC-Campus Den Haag wordt een workshop aangeboden over de benodigde data-infrastructuur. Verder kunt u kiezen uit de workshops: Gezamenlijk Inschatten Zorgbehoeften in de kraamzorg, Centering Pregnancy, en het Nu Niet Zwanger programma.

  list

  Programma

  16:30 Registratie

  17:00 Opening

  Prof. dr. Jessica Kiefte-de Jonge

  Angela Uitdewilligen

  Marleen Sterker

  17:10 Confidential Inquiries on maternal and neonatal mortality & morbidity: lessons from the UK”​​​​​​

  Prof.dr. Marian Knight

  17:40 Afsluiting en introductie workshops

  17:45 Buffet

  18:30 Workshopronde 1

  19:15 Workshopronde 2

   20:00 Einde

  business

  Organisatie

  business Boerhaave Nascholing
  mail_outline boerhaavenascholing@lumc.nl
  place Hippocratespad 21 2333 ZD LEIDEN

  Boerhaave Nascholing is er voor medisch- en zorgprofessionals die altijd doorgaan met leren. Als onderdeel van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bieden wij kwalitatieve en geaccrediteerde nascholing aan. De leerstof uit onze cursussen kunt u als huisarts of medisch specialist direct in de praktijk toepassen.

  keyboard_arrow_up