Deze cursus is verlopen

Sportgeneeskunde Beeldvormende Technieken Casuïstiek bekken/heup/hamstrings bij sporters

Bewegingsapparaat

De sportgeneeskunde heeft zich in het laatste decennium steeds meer ontwikkeld in de richting van een klinisch specialisme met het heugelijke feit de erkenning als geneeskundig specialisme!  Het is voor de huidige sportarts/aios sportgeneeskunde essentieel een goed inzicht te hebben in de (on-)mogelijkheden van beeldvormende technieken bij aandoeningen van het bewegingsapparaat en wat de indicaties zijn om deze aan te vragen. Daarom...

225
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 225
Opmerking :Prijs is inclusief hand-outs en koffie/thee/broodjes

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
3 Punten
ABC1
Huisarts
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 80 %
Samenwerken 20 %
Omschrijving

Omschrijving

De sportgeneeskunde heeft zich in het laatste decennium steeds meer ontwikkeld in de richting van een klinisch specialisme met het heugelijke feit de erkenning als geneeskundig specialisme!  Het is voor de huidige sportarts/aios sportgeneeskunde essentieel een goed inzicht te hebben in de (on-)mogelijkheden van beeldvormende technieken bij aandoeningen van het bewegingsapparaat en wat de indicaties zijn om deze aan te vragen. Daarom wordt jaarlijks een cursus georganiseerd waarin een verdieping gegeven wordt op de kennis die in de praktijk van de opleiding wordt opgedaan. Bij deze cursus zal veel ruimte geboden worden voor interactie met de docenten.

Dit jaar wordt de cursus ingevuld aan de hand van sportgeneeskunde casuïstiek die het bekken, de heup respectievelijk de hamstrings betreffen.

De docenten zijn gerenommeerde (sport-)artsen die met de experts in de sportradiologie waar zij in hun praktijksetting mee samenwerken een bijdrage verzorgen aan deze cyclus. Hierbij worden de cursisten nadrukkelijk uitgenodigd tot interactie. 

Stichting Opleidingen in de Sportgeneeskunde

sos@sportgeneeskunde.com
10, Professor Bronkhorstlaan, A, BILTHOVEN, 3723MB