CME-Online 'Epilepsie - soorten en behandeling', cursus voor apothekers

zenuwstelsel

Epilepsie is een van de meest voorkomende chronische neurologische aandoeningen. Epilepsie is een verzamelnaam voor aandoeningen waarbij herhaaldelijk insulten (epileptische aanvallen) optreden. Er zijn veel verschillende vormen van epileptische aanvallen. De vorm van de aanvallen verschilt van persoon tot persoon. De verschijnselen van een epileptische aanval worden bepaald door de locatie van de neuronen die ontladen en de mate en snelheid...

Gratis
2 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis
Opmerking :per abonnement

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Samenwerken 20 %
Communicatie 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Epilepsie is een van de meest voorkomende chronische neurologische aandoeningen. Epilepsie is een verzamelnaam voor aandoeningen waarbij herhaaldelijk insulten (epileptische aanvallen) optreden.

Er zijn veel verschillende vormen van epileptische aanvallen. De vorm van de aanvallen verschilt van persoon tot persoon. De verschijnselen van een epileptische aanval worden bepaald door de locatie van de neuronen die ontladen en de mate en snelheid van verspreiding van de neuronale ontlading. Epilepsie ontstaat als optelsom van factoren. Vaak spelen erfelijke factoren een rol, in combinatie met omgevingsfactoren.

De oorzaak van epilepsie is zelden weg te nemen. De meest gangbare manier om epilepsie te behandelen is met anti-epileptica. Deze geneesmiddelen genezen de ziekte dus niet, maar onderdrukken de meeste aanvallen.

In deze cursus worden epidemiologie, classificatie van aanvallen, etiologie en syndromen, diagnostiek en behandeling van epilepsie behandeld.

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus:

  • kent u de epidemiologie, pathofysiologie en etiologie van epilepsie
  • weet u hoe epileptische aanvallen zich kunnen uiten bij verschillende personen
  • kent u de diverse behandelmogelijkheden van epilepsie
  • kunt u de voorschrijver adviseren over het beste anti-epilepticum voor een individuele patiënt
  • kunt u de voorschrijver en de vrouwelijke patiënt adviseren over epilepsie en anticonceptie, kinderwens, zwangerschap en borstvoeding
  • kunt u een patiënt met epilepsie coachen bij het gebruik van zijn medicatie

CME-Online

info@CME-Online.nl
0302644100
40, Janssoniuslaan, Utrecht, 3528AJ