Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Vet Gezond

  Deze nascholing met kookworkshop is elke keer een groot succes en snel vol geboekt, daarom hebben wij besloten deze nascholing opnieuw aan te bieden. Er is helaas maar plek voor 25 personen.

  place Utrecht
  add 3.0 punten
  euro_symbol € 0.00
  access_time 17:15 - 22:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  13-06-2019 17:15 - 22:00 Utrecht
  17-06-2019 17:15 - 22:00 Utrecht
  24-09-2019 17:15 - 22:00 Utrecht
  description

  Omschrijving

  Recente studies laten zien dat het eten van meer koolhydraten en minder vetten geassocieerd worden met een korter leven (Yusuf, Lancet 2017). De uitkomsten van deze studie gaan ín tegen vrijwel alle nationale en internationale guidelines. Dit maakt het geven van advies aan onze patiënten lastig. Wát is gezond en wát niet? Een andere recente studie laat zien dat 50% van patiënten met diabetes mellitus van hun ziekte af kunnen komen de juiste voeding (Taylor, Lancet 2017). Kunnen we Diabetes omkeren door de juiste voeding?


  In de kookworkshop “Vet Gezond”: koken en het hart, gaan we in het eerste uur van start met een lezing over dit onderwerp door Prof Dr Leonard Hofstra, cardioloog van Cardiologie Centrum Utrecht en hoogleraar Cardiologie aan het VUMC. Hij zal in zijn presentatie ingaan op laatste inzichten over gezonde voeding en ook de richtlijnen bespreken. De lezing zal plaatsvinden in Smaak kookstudio Utrecht, in het Stadion Galgenwaard (Herculesplein 315).


  Na het bespreken de nieuwste wetenschappelijke inzichten, zal het 2e deel bestaan uit een lekker ontspannen kookworkshop, waarbij in groepen van 4-5 deelnemers en vertellen over de gezonde keuzes en laten zien dat bepaalde kooktechnieken goed passen binnen een gezonde levensstijl. Onder leiding van Yolanda Bounida. Zij heeft veel ervaring in het geven van gezonde kookworkshops. Tijdens deze workshop zullen de verschillende elementen uit de lezing terug komen.

   

  gps_fixed

  Leerdoelen

  De leerdoelen van de avond zijn:

  – Huidige richtlijnen over voeding

  – Voorbij de guidelines: Nieuwste inzichten over voeding en interventies

  – Verbetering lipiden profiel door voeding

  – Voeding en diabetes: diabetes omkeren?

  – Bloeddruk verlagen door voeding? Tips uit het DASH programma

  business

  Organisatie

  business Cardiologie Centra Nederland
  mail_outline info@cardiologiecentra.nl
  place Herculesplein 379 3584AA Utrecht
  keyboard_arrow_up