Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Masterclass Medisch Leiderschap

  Op 12 september 2019 wordt vanaf 16.00 uur een Masterclass Medisch Leiderschap in Nieuwegein georganiseerd: Hoe neem je de regie, over jezelf, in je praktijk en in de samenwerking binnen het team en daarbuiten? De Masterclass wordt georganiseerd door Coaches voor Medici, Platform Medisch Leiderschap en het NHG.

  place Nieuwegein
  add 4.0 punten
  euro_symbol € 189.00
  access_time 16:00 - 21:00

  * Prijs: € NHG-leden: € 189,- , niet-leden € 225,-

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  12-09-2019 16:00 - 21:00 Nieuwegein
  description

  Omschrijving

  Tijdens de Masterclass komen 2 onderwerpen aan de orde: 

  1. Stress is gezond (als u maar voldoende herstelt)

  Docenten van het CSR Centrum voor stressmanagement

  Stress heeft twee gezichten: het is goed voor u (sterker nog: zonder stress kom je je bed niet uit), maar het kan ook de gezondheid schaden. U kunt er fantastische prestaties mee leveren, maar ook lichamelijk en psychisch ziek van worden. Maar ziek worden overkomt u niet van de ene op de andere dag. Daar gaat een periode van overbelasting aan vooraf. Hoe reageert uw lichaam op overbelasting en in het bijzonder: wat doet langdurige stress met het brein? Hoe voorkomt u dat u letterlijk ziek wordt van uw eigen gedachten en emoties? Hoe neemt u de regie over uw eigen stress? De antwoorden vinden we in persoonlijkheidskenmerken en een gezonde leefstijl, maar ook erfelijke aanleg en omstandigheden spelen een belangrijke rol.

  In deze workshop nemen 2 docenten van het CRS instituut u mee in de boeiende wereld van stress. Het maakt uit hoe u dénkt over de stressvolle dingen die u overkomen, en wat uw overtuigingen zijn. Uw lichaam reageert op uw mindset. Een andere sleutelfactor komt uit de arbeidspsychologie: herstel. Net als in de topsport kunt u uw lichaam en psyche trainen om beter tegen stress te kunnen, maar dient u wel voldoende te herstellen.

  2. Less is more, waarom micro machtiger is dan macro

  Vladan Ilic, huisarts in Amsterdam

  De huisartsencarrière van Vladan Ilic is iets ouder dan de smartphone. Hij heeft de introductie van de marktwerking in de zorg meegemaakt: het tijdperk waarin groei geen grenzen kende. Vladan Ilic stond aan de wieg van de eerste Amsterdamse huisartsencoöperatie die ketenzorg ging regelen. Deze coöperatie telt nu meer dan tweehonderd praktijken en is gevestigd in een mooi kantoor in het centrum van de stad. Ondertussen maakten hij en zijn collega’s met zijn allen een digitale revolutie door en leerden de belangrijkste les van medisch leiderschap: ogen open houden, dogma’s durven loslaten en altijd naar de patiënt luisteren.

  Vladan Ilic is nu de leider van een team van twee mensen, een laptop en een smartphone. Zijn praktijk is gereduceerd tot 50 m2 en is voor de helft verplaatst naar de digitale omgeving. Hij is bezig om het huisartsenvak duurzaam te veranderen en klaar te stomen voor een tijdperk waarin geneeskunde definitief en voor altijd gedemocratiseerd wordt .

  In deze interactieve workshop gaat u in gesprek over de vraag waarom micro machtiger is dan macro.

  business

  Organisatie

  business NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap)
  mail_outline r.mimpen@nhg.org
  place Mercatorlaan 1200 3528 BL UTRECHT

  Het Nederlands Huisartsen Genootschap is de wetenschappelijke vereniging van huisartsen en heeft als doel een wetenschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening door de huisarts te bevorderen. Door vertaling van wetenschap naar de huisartsenpraktijk draagt het NHG bij aan de professionalisering van de beroepsgroep.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up