Deze cursus is verlopen

UMCG Opleidingsmiddag 2019

De Centrale Opleidingscommissie (COC) van het UMCG organiseert ook in 2019 weer een gezamenlijke opleidingsmiddag voor alle aios, (plaatsvervangend) opleiders, supervisoren en geïnteresseerde medische stafleden. Het doel van de middag is praktische tips voor de dagelijkse praktijk aan te bieden, maar bovenal bewustwording en discussie op gang te brengen over het thema ‘Zie de mens’. Een middag waar we open en zonder schaamte kunnen...

Gratis
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis
Opmerking :De kosten worden door de RvB gedragen.

Beroepen

Anesthesioloog
3 Punten
ABAN
Arts
3 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
3 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
3 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
3 Punten
ABAN

Competenties

Communicatie 20 %
Professionaliteit en kwaliteit 80 %
Omschrijving

Omschrijving

Van mens tot mens in alles wat we doen’. Het klinkt zo logisch en tegelijkertijd wordt er vaak gevraagd ‘maar wat bedoelen we daar eigenlijk mee en hoe pas ik dat toe in de dagelijkse praktijk?’. Ieder van ons heeft elke dag contact met patiënten, studenten, collega’s, familie van patiënten, bezoekers, etc. Hoe we met elkaar omgaan bepaalt hoe wij en de ander zich voelen; in de behandelaar-patiëntrelatie, van leidinggevende naar medewerker, tussen opleider en aios, collega’s onderling en in een team. Het groeten van collega’s in de gang, het helpen van een patiënt in de lift, het opstellen van een behandelplan met de patiënt als partner, de communicatie tussen opleider en aios, het belang van mentale gezondheid van patiënten en collega’s, extra aandacht tijdens een zware dienst, en onze uitingen in formulieren, brieven en in de sociale media. Aandacht hiervoor komt ten goede aan de kwaliteit van ons werk en een veilige cultuur in het UMCG.

Inleiding

De Centrale Opleidingscommissie (COC) van het UMCG organiseert ook in 2019 weer een gezamenlijke opleidingsmiddag voor alle aios, (plaatsvervangend) opleiders, supervisoren en geïnteresseerde medische stafleden. Het doel van de middag is praktische tips voor de dagelijkse praktijk aan te bieden, maar bovenal bewustwording en discussie op gang te brengen over het thema ‘Zie de mens’. Een middag waar we open en zonder schaamte kunnen praten over hoe we de menselijke maat in onze dagelijkse praktijk kunnen vergroten.

Programma

12.45 Ontvangst en registratie

13.30 Opening

13.35 Start programma

16.00 Pauze

16.30 Vervolg programma

18.00 Einde

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG

​Het Wenckebach Instituut is onderdeel van het UMCG en richt zich op de ontwikkeling en opleiding van professionals in de zorg. Het Wenckebach Instituut bestaat uit: Postgraduate School of Medicine School of Nursing & Health Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking Wenckebach Skill Center UMCG Innovatiepoli: eerste hulp bij innovatie! Het Wenckebach Instituut werkt ook voor andere zorginstellingen in Noord- en Oost-Nederland en in specifieke gevallen ook voor landelijke en internationale opdrachtgevers. Veel gebeurt ’op maat’, in nauw overleg met opdrachtgevers.