Deze cursus is verlopen

Geriatrische Revalidatiezorg 2019

Waar staat de geriatrische revalidatiezorg anno 2019 en waar is ruimte voor verbetering? Hoe maken we GRZ toekomstbestendig? Tijdens deze studiedag is er aandacht voor belangrijke knelpunten en praten deskundige sprekers u bij over recente ontwikkelingen zoals eHealth, het meetplan en de wisselende triage. Deze bijeenkomst is bedoeld voor specialisten ouderengeneeskunde, revalidatieartsen, GZ psychologen, gedragsdeskundigen, huisartsen,...

355
5 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 355
Kortingen
€ 25

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
09 Oct 2019
31 Oct 2019
5 Punten
ABC1
Huisarts
09 Oct 2019
31 Oct 2019
5 Punten
ABC1
Physician Assistant
09 Oct 2019
31 Oct 2019
5 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
09 Oct 2019
31 Oct 2019
5 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 30 %
Samenwerken 90 %
Kennis en wetenschap 90 %
Communicatie 80 %
Maatschappelijk handelen en preventie 80 %
Professionaliteit en kwaliteit 70 %
Organisatie en financiering 50 %
Omschrijving

Omschrijving

Zie website

Inleiding

Waar staat de geriatrische revalidatiezorg anno 2019 en waar is ruimte voor verbetering?

Hoe maken we GRZ toekomstbestendig?

Tijdens deze studiedag is er aandacht voor belangrijke knelpunten en praten deskundige sprekers u bij over recente ontwikkelingen zoals eHealth, het meetplan en de wisselende triage.



Deze bijeenkomst is bedoeld voor specialisten ouderengeneeskunde, revalidatieartsen, GZ psychologen, gedragsdeskundigen, huisartsen, klinisch geriaters en andere medisch specialisten, paramedici, verpleegkundigen en managers in de ouderen-, thuiszorg en chronische zorg, voor zorgverzekeraars en beleidsmakers.

Programma

Zie website

Leerdoelen

Na deze studiedag heeft de deelnemer:

- Een actueel beeld over de stand van zaken binnen de GRZ.

- Weet de deelnemer wat er aan zorgpadden en ontwikkelingen zijn binnen de GRZ.

-Heeft de deelnemer gehoord over ontwikkelingen op het gebied van eHealth en wat er allemaal al is. Deelnemers kunnen vooraf insturen of ze al gebruik maken van eHealth en op welke manier.

- Heeft de deelnemer kennis van de beschikbare literatuur als het gaat om eHealth en horen ze meer over usability, feasibility en effectiviteit van eHealth bij ouderen.

- Krijgt de deelnemer inzicht over verschillende manieren en verschillen in triage en kijken we naar hoe het op landelijk gebied eraan toe gaat.

- krijgt de deelnemer de presentatie te zijn van de zaken rondom het Meetplan Geriatrisch revalidatie en de eerste wetenschappelijke resultaten, die hieruit voort zijn gevloeid.

- Ziet de deelnemer hoe de pilot ‘diagnoseperiode’ is opgezet en hoe de periode van diagnose stellen helpend is om de meest effectieve behandeling aan te bieden. Deze workshop wordt gegeven vanuit het perspectief van een zorgverzekeraar

- Heeft de deelnemer meer inzicht in het huidige aanbod en het toekomstperspectief

- Krijgt de deelnemer meer informatie over meten en gebruiken van meetinstrumenten binnen de GRZ, de theoretische en de praktische kant.

Leids Congres Bureau

accreditatie@leidscongresbureau.nl
144, Lammenschansweg,, Leiden, 2321JX