• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Heartfulness intensive Cote d'Azur

  Compassie en leefstijl

  Tijdens deze nascholing ontwikkel jij meer kennis en praktische handvatten om zelfzorg, compassie en waarden die voor jou belangrijk zijn in te zetten in jouw werk als (huis)arts. Hoe mild of streng ben jij naar jezelf? Hoe zorg jij voor het behoud van veerkracht; mentaal, emotioneel en lichamelijk? Je brengt jouw leefstijl in kaart en reflecteert met beroepsgenoten op de uitdagingen die jij daarin tegenkomt. Met experts op het gebied van veerkracht bij dokters leer jij hoe zelfzorg meer geborgd kan worden in het midden van de hectiek van de (huis)artsenpraktijk. Dit leerproces wordt ondersteund doordat jij ook mag ervaren wat zelfzorg doet voor jouw systeem.

  Nadat je meer inzicht hebt verworven in jouw eigen leefstijl en hoe je deze positief en blijvend kunt beïnvloeden, zal je handvatten aangereikt krijgen om ook patiënten te motiveren tot een leefstijlverandering. Vanzelfsprekend onderbouwd met wetenschappelijk inzichten en geïncorporeerd in hedendaagse (maatschappelijke) ontwikkelingen.

  place Amsterdam
  add 16.0 punten
  euro_symbol € 1,249.00
  access_time 09:00 - 17:30

  € klik op de 'inschrijven' button voor meer informatie over de kosten.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  21-04-2020 t/m 25-04-2020 09:00 - 17:30 Amsterdam
  16-09-2020 t/m 20-09-2020 09:00 - 17:30 Amsterdam
  list

  Programma

  Op zondagavond 1 maart 2020 vliegen jullie van Amsterdam naar Nice. Na een korte autorit naar Menton, verwelkomen we jullie in onze Villa met een late night healthy snack én is er tijd voor kennismaking. De volgende morgen zal je bij het ontwaken verrast zijn door het adembenemende uitzicht.


  Als artsen werken we in een complex veld, waarbij de druk de afgelopen jaren enorm is toegenomen. Zorg en compassie voor jezelf zijn inmiddels onontbeerlijk om goede zorg te kunnen leveren aan je patiënten. Door even afstand te nemen, te ontspannen en aandacht aan jezelf te besteden, komen er inzichten, die jou als arts krachtiger en effectiever maken.


  Elke ochtend beginnen we met yoga gevolgd door een gezond ontbijt en een workshop ‘compassie/heartfulness’. Na de lunch is er ruim vrije tijd om te wandelen, te zwemmen of te rusten. In de late middag behandelen we thema’s als leefstijl, voeding, ontspanning/stress, geluk, relaties en balans werk-privé. Dit doen we met behulp van intervisie-methoden, compassie-oefeningen, motivational interviewing, journaling, enquiry en op mindfulness- en ACT- gebaseerde technieken. In de avond worden we nog verwend met gezonde maaltijden uit de streek. Op zaterdag nemen we jullie mee op een bijzondere wandeling, waarbij lichaam en geest een speciale uitdaging aangaan. Uiteindelijk sluiten we deze training op donderdagochtend 5 maart af en vliegen we in de middag terug naar huis.


  Er wordt tijdens deze intensive heel goed voor je gezorgd. Yoga en meditatie zullen dagelijks onderdeel zijn van het programma en worden gegeven door IM-arts Simone Ardesch. Verder mag je ervaren wat een fijne massage of een schoonheidsheidsbehandeling voor je doet en wordt je culinair in de watten gelegd. Dit is allemaal bij de nascholing inbegrepen.


  Maar het mooiste is misschien wel de helende omgeving van Villa Primavera, waar je als vanzelf in balans komt…..

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Nadat je deze bijscholing hebt gevolgd:

  • Weet je wat mentale en emotionele veerkracht is, hoe je herkent dat deze vermindert en hoe je patiënten kunt motiveren tot een leefstijl die emotionele en mentale veerkracht ondersteunt
  • Ken je de wetenschappelijke literatuur over de relatie tussen (zelf)compassie, de effecten ervan op het neuronale systeem , en de effecten ervan op de behandeling
  • Heb je inzicht in je eigen leefstijl en inzicht in jouw werk-privé balans
  • Weet je wat compassie en zelfcompassie is, hoe je compassie en zelfcompassie kunt ontwikkelen en welke positieve effecten dat heeft op veerkracht, relaties en gezondheid.
  • Heb je een concreet plan hoe je jouw leefstijl blijvend kunt veranderen om veerkracht te behouden of te verstevigen. En hoe je vanuit deze kennis en ervaring patienten krachtiger kunt motiveren en behandelen.
  • Weet je wat voor jouw belangrijke waarden zijn en zul je werkend vanuit deze waarden meer vitaliteit en werkvreugde ervaren


  business

  Organisatie

  business Amsterdam School for Integrative Medicine & Health BV
  mail_outline simone@schoolforintegrativemedicine.nl
  place Kennemerstraatweg 464 B kamer 1.4.03 1851 NG Heiloo
  keyboard_arrow_up