Deze cursus is verlopen

Antibioticacursus voor huisartsen

urinewegenhuidDigestivusRespiratorius

Deze cursus zal huisartsen voorzien van kennis en hulpmiddelen om het gebruik van deze essentiële medicijnen in de dagelijkse klinische praktijk te verbeteren. Aan de hand van voorbeelden zal de cursus belichten hoe antimicrobiële stewardship-principes kunnen worden toegepast op veel voorkomende casuïstiek. We zullen de werkingsmechanismen, indicaties, doseringen en bijwerkingen van de belangrijkste antibioticaklassen behandelen. Er...

525
10 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 525
Opmerking :525,-euro voor huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde, 400,- euro voor HAIO's en 275,- euro voor studenten

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
17 May 2019
16 May 2020
10 Punten
ABC1
Huisarts
17 May 2019
16 May 2020
10 Punten
ABC1
Physician Assistant
17 May 2019
16 May 2020
10 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
17 May 2019
16 May 2020
10 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 80 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Welke antibiotica zijn er, hoe werken ze, hoe moeten ze gebruikt worden? Omdat antibioticaresistentie meer en meer voorkomt, benadrukken we de rol die de arts kan spelen bij een juist gebruik van antibiotica.

Verantwoorde inzet van antibiotica betekent niet alleen een reductie van het antibioticumgebruik, maar ook de keuze van het juiste middel in een bepaalde situatie. In deze cursus voor huisartsen worden werkingsmechanismen, indicaties, doseringen en bijwerkingen van de belangrijkste antibioticaklassen behandeld, waar mogelijk aan de hand van Nederlandse richtlijnen. Er zal worden ingegaan op de verscheidenen ziektebeelden uit de praktijk de activiteit van deze middelen tegen verschillende micro-organismen en hun toepassing bij verschillende infectiebeelden. De opgedane kennis zal aan begin en het eind van cursus getoetst worden met theorievragen en zal de gehele cursus door interactief zijn met de mogelijkheid tot discussie.

Inleiding

Deze cursus zal huisartsen voorzien van kennis en hulpmiddelen om het gebruik van deze essentiële medicijnen in de dagelijkse klinische praktijk te verbeteren. Aan de hand van voorbeelden zal de cursus belichten hoe antimicrobiële stewardship-principes kunnen worden toegepast op veel voorkomende casuïstiek. We zullen de werkingsmechanismen, indicaties, doseringen en bijwerkingen van de belangrijkste antibioticaklassen behandelen. Er zal worden ingegaan op de activiteit en effectiviteit van deze middelen tegen verschillende micro-organismen en hun toepassing bij verschillende infectiebeelden.

Mijs Instituut

info@mijs-instituut.nl
407, Prinsengracht, A, Amsterdam, 1016HM