E-learning ROTA Virus

Vanaf 1 juni 2020 wordt de rotavirusvaccinatie als onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma aangeboden aan baby’s die het meest kwetsbaar zijn voor dit virus. Wil jij leren welke groepen kinderen in aanmerking komen voor deze vaccinatie, hoe je het vaccin kunt toedienen en wie welke taak heeft binnen de RVP richtlijn rotavirusvaccinatie? En wil je leren hoe je in gesprek kunt gaan met ouders over deze vaccinatie? Doe dan de gratis e-...

Gratis
1 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
1 Punten
ABC1
Huisarts
1 Punten
ABC1
Physician Assistant
1 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
1 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Maatschappelijk handelen en preventie 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Na het volgen van de e-learning beschik je over de kennis om de rotavirusvaccinatie toe te dienen en hierover het gesprek met ouders te voeren. Voorafgaand aan de e-learning dien je over voldoende basiskennis over het RVP te beschikken.

Inleiding

Vanaf 1 juni 2020 wordt de rotavirusvaccinatie als onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma aangeboden aan baby’s die het meest kwetsbaar zijn voor dit virus.


Wil jij leren welke groepen kinderen in aanmerking komen voor deze vaccinatie, hoe je het vaccin kunt toedienen en wie welke taak heeft binnen de RVP richtlijn rotavirusvaccinatie? En wil je leren hoe je in gesprek kunt gaan met ouders over deze vaccinatie? Doe dan de gratis e-learning Rotavirusvaccinatie.

Programma

Het doorlopen van de e-learning kost ongeveer 1 uur. Je hoeft de e-learning niet in een keer af te ronden, dit kan in meerdere sessies. Het systeem onthoudt waar je bent gebleven.


Na het doorlopen van de volledige e-learning krijg je toegang tot de eindtoets. Deze toets bestaat uit 20 meerkeuzevragen en duurt ongeveer 20 minuten. Als je minimaal 70% van de vragen goed hebt beantwoord ben je geslaagd. Je kunt de toets twee keer herkansen. Als je bent geslaagd kun je zelf het certificaat downloaden.

Leerdoelen

Na het afronden van de e-learning rotavirusvaccinatie kun je:

  • begrijpen wat het rotavirus is en hoe de rotavirusvaccinatie werkt.
  • het proces van indicatie en vaccinatie uitvoeren.
  • rotavirusvaccinatie toedienen en hierbij mogelijke contra-indicaties signaleren.
  • met ouders een gesprek voeren over het rotavirus en rotavirusvaccinatie.
  • de context van rotavirusvaccinatie begrijpen.

NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health)

info@nspoh.com
11, Churchilllaan, etage, Utrecht, 3527GV