Deze cursus is verlopen

Dementie Screening anno 2019

Deze middag richt zich op actuele vragen rond screening van het cognitief functioneren in het kader van dementie. Wat is een passend moment om tot screening over te gaan? Hoe wordt de cliënt daarin meegenomen? Wat is nodig om een adequate screening te kunnen uitvoeren? En welk screeningsinstrument is daarvoor, anno 2019, het meest valide? Doelgroep Psychologen, artsen en casemanagers dementie/dementie verpleegkundigen, die samen vanuit een...

175
4 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 175
Opmerking :2e deelnemer uit dezelfde organisatie € 155,-

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
4 Punten
ABC1
Huisarts
4 Punten
ABC1
Physician Assistant
4 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
4 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 40 %
Kennis en wetenschap 40 %
Communicatie 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Deze middag richt zich op actuele vragen rond screening van het cognitief functioneren in het kader van dementie. Wat is een passend moment om tot screening over te gaan? Hoe wordt de cliënt daarin meegenomen? Wat is nodig om een adequate screening te kunnen uitvoeren? En welk screeningsinstrument is daarvoor, anno 2019, het meest valide?


Doelgroep

Psychologen, artsen en casemanagers dementie/dementie verpleegkundigen, die samen vanuit een multidisciplinair team zorg verlenen aan ouderen. Samenwerkende professionals uit eenzelfde organisatie krijgen korting.

Leerdoelen

Aan het eind van dit symposium weten cursisten wanneer het inzetten van cognitieve screening passend is, welke context daarvoor nodig is, welk screeningsinstrument het meest valide is en hoe dit in de klinische praktijk, multidisciplinair en effectief kan worden ingezet. 

 

GERION VUmc

gerion@vumc.nl
9, De Boelelaan 1109 kamer, A-03, Amsterdam, 1081HV