Deze cursus is verlopen

Startscholing – Eerstelijns oogheelkunde met tweedelijns kennis

Vanaf 1 juni 2019 biedt star-shl in samenwerking met Franciscus Gasthuis & Vlietland, Gezond op Zuid, IZER, het Oogziekenhuis Rotterdam, Zilveren Kruis en ZONBOOG het product: Eerstelijns oogonderzoek. Huisartsen en oogartsen hebben de handen ineen geslagen om dit oogonderzoek, uitgevoerd door de optometrist, op de locatie van star-shl vorm te geven. Het eerstelijns oogonderzoek betekent voor de patiënt: kwalitatief goede zorg, korte...

Gratis
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis
Opmerking :Er zijn geen kosten verbonden aan deze scholing. Bij verzuim en afmeldingen korter dan twee werkdagen voor aanvang van de scholing worden kosten in rekening gebracht. Kosten huisarts: 50 euro.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
23 Apr 2019
31 Dec 2019
3 Punten
ABC1
Huisarts
23 Apr 2019
31 Dec 2019
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
23 Apr 2019
31 Dec 2019
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
23 Apr 2019
31 Dec 2019
3 Punten
ABC1

Competenties

Kennis en wetenschap 100 %
Omschrijving

Omschrijving

In deze startscholing gaan oogartsen Ivan Gan en Caroline Storimans in op wat u als huisarts van dit onderzoek mag verwachten? Welke verwijscriteria zijn er voor het onderzoek en waarom? Hoe verloopt het proces en wat is het kwaliteitskader?

Daarnaast zullen de oogartsen u bijpraten over een aantal veel voorkomende oogaandoeningen in de huisartsenpraktijk en wat u als huisarts zelf kunt doen in uw praktijk (eventueel na advies van de optometrist).

Inleiding

Vanaf 1 juni 2019 biedt star-shl in samenwerking met Franciscus Gasthuis & Vlietland, Gezond op Zuid, IZER, het Oogziekenhuis Rotterdam, Zilveren Kruis en ZONBOOG het product: Eerstelijns oogonderzoek. Huisartsen en oogartsen hebben de handen ineen geslagen om dit oogonderzoek, uitgevoerd door de optometrist, op de locatie van star-shl vorm te geven. Het eerstelijns oogonderzoek betekent voor de patiënt: kwalitatief goede zorg, korte toegangstijden en geen belasting van het eigen risico.

Programma

17:30 uur: ontvangst en registratie met broodjesbuffet. Mogelijkheid tot kennismaking optometrist en bekijken spreekkamer.

18:00 uur: aanvang scholing

19:30 uur: pauze en mogelijkheid tot kennismaking optometrist en bekijken spreekkamer.

19:45 uur: vervolg scholing

21:00 uur: einde scholing

Stichting Star-SHL

scholingen@star-shl.nl
165, Bredaseweg, Etten-Leur, 4872LA