Medicamenteuze behandeling van diabetes mellitus type 2

diabetesdiabetes mellitusDM2diabetes type 2Diabetes type II

Deze e-learningcursus gaat in op de verschillende behandelmogelijkheden voor DM2 en bespreekt de voor- en nadelen van de beschikbare geneesmiddelen en de plaats van alle middelen aan de hand van het medicamenteuze stappenplan in de NHG-Standaard Diabetes mellitus type 2 (2018).

Gratis
2 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Ambulancechauffeur
2 Punten
Register Z
Apotheker
01 Apr 2021
31 Mar 2022
2 Punten
OA
Apotheker - Openbare Farmacie
01 Apr 2021
31 Mar 2022
2 Punten
OA
Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Dermatologie-assistent
2 Punten
Register Z
Omschrijving

Het aantal personen met diabetes mellitus type 2 (DM2) is de laatste jaren sterk toegenomen. Naar verwachting neemt het aantal diabeten tot 2030 met nog eens 30 procent toe. De behandeling van patiënten met DM2 vindt voor een groot deel plaats in de eerstelijnszorg. 


Voor de behandeling van DM2 zijn diverse (groepen) geneesmiddelen op de markt. In de afgelopen jaren zijn er bovendien nieuwe geneesmiddelen voor DM2 op de markt gekomen. Deze e-learningcursus gaat in op de verschillende behandelmogelijkheden voor DM2 en bespreekt de voor- en nadelen van de beschikbare geneesmiddelen en de plaats van alle middelen aan de hand van het medicamenteuze stappenplan in de NHG-Standaard Diabetes mellitus type 2 (2018).


In deze cursus komen aan bod: streefwaarden HbA1c, kenmerken van alle beschikbare bloedglucoseverlagende geneesmiddelen, de plaats van deze middelen in het medicamenteuze stappenplan. De e-learningcursus gaat niet in op bijvoorbeeld de diagnose en complicaties van DM2. In de cursus beperkte aandacht voor het niet-medicamenteuze beleid.

Instituut Verantwoord Medicijngebruik

info@ivm.nl
0888800400
11, Churchilllaan, Utrecht, 3527GV