Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Basismodule reizigersadvisering en -immunisatie voor artsen

  Werk je als arts en wil je je specialiseren in de reizigersadvisering? Wil je je verdiepen in de epidemiologie van gezondheidsrisico’s en het gedrag van reizigers? Zodat je jouw cliënten optimaal kunt adviseren en vaccineren voor een verre reis. Volg dan deze LCR gecertificeerde basismodule.

  place Utrecht
  add 33.0 punten
  euro_symbol € 2,145.00
  access_time 09:30 - 16:30

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  10-09-2019 t/m 30-10-2019 09:30 - 16:30 Utrecht
  description

  Omschrijving

  Epidemiologie, LCR-protocollen en individueel reisadvies

  Deze basismodule is een onderdeel van de Profielopleiding infectieziektebestrijding. De module kan ook gevolgd worden door artsen die in aanmerking willen komen voor registratie bij het LCR als reizigersgeneeskundig arts. Tevens is deze module incompany uit te voeren.

  De protocollen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) vormen het uitgangspunt tijdens deze module. In de praktijk kunnen bij reizigers echter vragen ontstaan waarop de protocollen geen eenduidig antwoord geven. Dankzij deze module verwerf je de benodigde bagage om in individuele gevallen advies te geven.

  Je leert bijvoorbeeld de voor- en nadelen van chemoprofylaxe, vaccins en andere medicatie tegen elkaar af te wegen. Ook leer je welke verantwoordelijkheid ligt bij de reiziger, het reisbureau, de adviserend arts en de behandelend arts. Wie moet je wanneer inschakelen? Speciale aandacht is er voor malaria en vaccinbeheer. Ten slotte kijken we naar bijzondere reizigersgroepen, waaronder kinderen, zwangeren, ouderen, chronisch zieken en mensen met een verzwakt immuunsysteem.

  Ter voorbereiding van deze module neem je de LCR-protocollenklapper door.

  De module bestaat uit vijf onderwijsdagen en een afstandsdagdeel. In de presentaties, oefeningen en discussies nemen praktijkvoorbeelden een casuïstiek een prominente plaats in. Op de zesde en laatste dag sluit je de module online af met een digitale toets. De toets duurt een dagdeel.

  Na succesvolle afronding van deze module ontvang je een certificaat van de NSPOH. Voor je registratie als erkend reizigersgeneeskundige bij het LCR heb je behalve dit certificaat ook voldoende praktijkervaring nodig. Je dient op het moment van de aanvraag aantoonbaar werkzaam te zijn binnen het vakgebied. 

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na afloop van deze zesdaagse module:

  • ben je bekend met de rol en functie van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR ) en de LCR-protocollen.
  • ken je de epidemiologie van de belangrijkste gezondheidsrisico’s op reis en het gedrag van reizigers.
  • kun je een inschatting maken van het risico dat een reiziger loopt op een bepaalde bestemming.
  • kun je op basis van de LCR-protocollen een advies op maat maken voor deze reiziger.
  • is je kennis over de werking van vaccins op het immuunsysteem opgefrist.
  • weet je wanneer vaccinaties tegen diverse infectieziekten geïndiceerd zijn.
  • ken je deze en andere niet-vaccineerbare aandoeningen en weet je welke preventieve maatregelen mogelijk zijn.
  • ben je goed bekend met malaria.
  • weet je hoe je een reizigersadvies-spreekuur opzet en houdt.
  • kun je onderscheid te maken in adviezen die je zélf geeft en die door specialistische centra gegeven moeten worden.
  • heb je inzicht in kwaliteitsbewaking – zowel professioneel als klantgericht.
  business

  Organisatie

  business NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health)
  mail_outline info@nspoh.nl
  place Churchilllaan 11, 10e etage 3527 GV Utrecht

  De NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland. Dit doen wij door professionals op te leiden voor de hedendaagse praktijk van public en occupational health. In het onderwijs komen de meest recente wetenschappelijke inzichten én praktijkinnovaties aan bod.

  keyboard_arrow_up