Deze cursus is verlopen

Cursusdag PTSS/ Trauma

In deze cursus leert u wat PTSS (Posttraumatische stress-stoornis) is en hoe u dit herkent in de spreekkamer/op de afdeling. U leert hoe u PTSS bespreekbaar maakt, waarbij u gebruikt maakt van de do’s en don’ts van het omgaan met PTSS-patiënten. Verder gaan we onder andere in op het belang van adequaat doorverwijzen. U kunt zich tot 14 mei 2019 inschrijven. 

195
6 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 195
Opmerking :inclusief koffie, thee en lunch

Beroepen

Anesthesioloog
6 Punten
ABAN
Arts
6 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
6 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
6 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
6 Punten
ABAN

Competenties

Samenwerken 20 %
Communicatie 80 %
Omschrijving

Omschrijving

Met de medewerking van ervaringsdeskundigen (patiënten met PTSS).

 

Docenten:

Mw. drs. Annemieke Wiersema-Ouwehand

Mw. drs. Dinet Koopman

Psychologen/behandelaren gespecialiseerd in de behandeling van trauma


Doelgroep:

Medisch specialisten, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, medisch maatschappelijk werkers en aios.

Inleiding

In deze cursus leert u wat PTSS (Posttraumatische stress-stoornis) is en hoe u dit herkent in de spreekkamer/op de afdeling. U leert hoe u PTSS bespreekbaar maakt, waarbij u gebruikt maakt van de do’s en don’ts van het omgaan met PTSS-patiënten. Verder gaan we onder andere in op het belang van adequaat doorverwijzen.


U kunt zich tot 14 mei 2019 inschrijven. 

Programma

09.15 Ontvangst en inschrijving

09.30 Start programma

11.05 Pauze

11.20 Vervolg programma

12.45 Lunch

13.30 Vervolg programma

17.00 Afsluiting

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG

​Het Wenckebach Instituut is onderdeel van het UMCG en richt zich op de ontwikkeling en opleiding van professionals in de zorg. Het Wenckebach Instituut bestaat uit: Postgraduate School of Medicine School of Nursing & Health Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking Wenckebach Skill Center UMCG Innovatiepoli: eerste hulp bij innovatie! Het Wenckebach Instituut werkt ook voor andere zorginstellingen in Noord- en Oost-Nederland en in specifieke gevallen ook voor landelijke en internationale opdrachtgevers. Veel gebeurt ’op maat’, in nauw overleg met opdrachtgevers.