CME-Online 'Leidinggeven aan uw team', cursus voor apothekers

We gaan in deze cursus in op het vak van leidinggevende en de rol die daarbij hoort. Wat wordt er van u verwacht? Op welke manier geeft u sturing en waarom? Welke stijlen van leidinggeven zijn er? Wat is het belang van heldere verwachtingen kunnen overbrengen? En ook: Hoe gaat u om met mensen? Hoe komt u over en hoe reageert u op anderen? Kunt u motiveren, interesseren, delegeren, complimenteren? En ook: kunt u een ander op de juiste manier...

Gratis
2 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis
Opmerking :per abonnement

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Communicatie 60 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Organisatie en financiering 20 %
Omschrijving

Omschrijving

We gaan in deze cursus in op het vak van leidinggevende en de rol die daarbij hoort. Wat wordt er van u verwacht? Op welke manier geeft u sturing en waarom? Welke stijlen van leidinggeven zijn er? Wat is het belang van heldere verwachtingen kunnen overbrengen? En ook: Hoe gaat u om met mensen? Hoe komt u over en hoe reageert u op anderen?

Kunt u motiveren, interesseren, delegeren, complimenteren? En ook: kunt u een ander op de juiste manier aanspreken op ongewenst gedrag? Hoe? We leggen het uit.

Iedere leidinggevende krijgt vroeg of laat te maken met conflicten. Wat zijn dat precies en hoe ontstaan deze? En vervolgens; wat kunt u doen om ze op te lossen zonder in te leveren op de relatie met de anderen?


Als leidinggevende wordt veel van u gevraagd; u wordt regelmatig aangesproken in uw rol als leidinggevende en dat vergt ander gedrag dan in andere rollen die u vervult.

Het gedrag wat past bij een rol, past niet altijd bij de persoon die deze rol uitoefent. Hierin ligt de uitdaging van het leidinggeven. Het is belangrijk dat u zich hier bewust van bent. De rol van leidinggevende is een professionele rol en vereist professioneel gedrag. Om dit goed uit te kunnen voeren, dient u dit gedrag te ontwikkelen.

Deze cursus leert u alles over de rol van de leidinggevende en het gedrag wat bij deze rol past.


De cursus is in de vorm van een interview. De docent presenteert de inhoud aan de hand van vragen van de interviewer. De verschillende delen worden afgewisseld met vragen.

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus:

  • kent u de verschillende stijlen in leidinggeven, zoals directief en coachend
  • kent u de begrippen bovenstroom en onderstroom
  • kunt u een boodschap helder overbrengen
  • kunt u omgaan met bezwaren, weerstanden en tegenstellingen
  • kunt u conflicten vermijden (niet laten oplopen) en hanteren
  • kunt u motiveren en stimuleren
  • kent u de juiste manier van corrigeren en feedback geven
  • weet u hoe u moet omgaan met emoties of weerstand, van de ander en van u zelf
  • weet u hoe u de objectiviteit bewaart als leidinggevende

CME-Online

info@CME-Online.nl
0302644100
40, Janssoniuslaan, Utrecht, 3528AJ