Deze cursus is verlopen

Nascholing Proctologie: Rond de Kont

Digestivus

3,4 miljoen Nederlands hebben last van anale klachten. Dat is 1 op de 5 inwoners. Veel mensen blijven rondlopen met hun klachten omdat zij er niet over durven te spreken. Dat maakt anale klachten een beladen onderwerp. In uw dagelijkse praktijk komen er regelmatig mensen met anale problematiek. Dit is vaak complexe problematiek en het heeft vaak grote gevolgen voor betrokkenen.  In deze nascholing gaan we in op diagnostiek en behandeling...

50
2 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 50
Opmerking :Voor niet-leden geldt € 100 inschrijfgeld

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Wat zijn bij deze problemen de beste behandelmethoden, wat kunt u als huisarts zelf doen, wat is het nut van (zelf)medicatie en wanneer kunt u beter doorverwijzen.

Doelstelling:

Na afloop van deze nascholing:

• bent u in staat de meest voorkomende proctologische aandoeningen van elkaar te onderscheiden;

• kent u de basisprincipes van de proctologie in de huisartsenpraktijk

• kent u de huisartsgeneeskundige behandeling van deze aandoeningen, wat u zelf kunt behandelen en wanneer het raadzaam is om door te verwijzen

Inleiding

3,4 miljoen Nederlands hebben last van anale klachten. Dat is 1 op de 5 inwoners. Veel mensen blijven rondlopen met hun klachten omdat zij er niet over durven te spreken. Dat maakt anale klachten een beladen onderwerp.

In uw dagelijkse praktijk komen er regelmatig mensen met anale problematiek. Dit is vaak complexe problematiek en het heeft vaak grote gevolgen voor betrokkenen. 

In deze nascholing gaan we in op diagnostiek en behandeling van anale problemen, met specifieke aandacht voor fissuren, fistels en hemorroïden. We bespreken de NHG standaard rectaal bloedverlies en gaan dieper in op fecale incontinentie.

Programma

18.30-20:30 uur (ontvangst 18:00 uur, voor een broodje wordt gezorgd.

WDH Twente IA06-380

n.wools@huisartsenkringtwente.nl
100, H. Hartstralaan, HENGELO, 7555PJ