Deze cursus is verlopen

Reanimatie & AED Verenso

De zorgprofessional levert zorg. Zorg op verschillende vlakken en op verschillende niveaus. De geboden zorg zal effectief zijn indien deze in een veilige en voldoende vertrouwde omgeving geboden wordt. Hiervoor zal de praktijk kaders scheppen en aan fysieke en emotionele behoeften voldoen. Hierbij hoort de voorbereiding op calamiteiten. Binnen iedere doelgroep kan men te maken krijgen met acute hulp i.v.m. een calamiteit. De organisatie zal...

50
3 Punten
Nascholing
Incompany

Prijzen

Regulier € 50
Opmerking :Inschrijving per groep (In Company)

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
28 Jan 2019
27 Jan 2020
3 Punten
ABC1
Huisarts
28 Jan 2019
27 Jan 2020
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
28 Jan 2019
27 Jan 2020
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
28 Jan 2019
27 Jan 2020
3 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 40 %
Communicatie 20 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %
Omschrijving

Omschrijving

De training is bedoeld voor iedereen die snel en effectief wil ingrijpen bij een circulatiestilstand om zo de overlevingskansen van het slachtoffer te vergroten. 

Globale inhoud:

-Theoretische kennis over hartfalen, menselijk lichaam / bloedsomloop, reanimatie

- Praktische oefeningen op het gebied van reanimatie, alarmering en gebruik van een AED

 

Inleiding

De zorgprofessional levert zorg. Zorg op verschillende vlakken en op verschillende niveaus. De geboden zorg zal effectief zijn indien deze in een veilige en voldoende vertrouwde omgeving geboden wordt. Hiervoor zal de praktijk kaders scheppen en aan fysieke en emotionele behoeften voldoen. Hierbij hoort de voorbereiding op calamiteiten. Binnen iedere doelgroep kan men te maken krijgen met acute hulp i.v.m. een calamiteit. De organisatie zal hier direct en met kennis van zaken op moeten reageren. Zowel voor de veiligheid van zijn/haar cliënt als voor zichzelf.

Daarnaast heeft de organisatie een sociale en wettelijke verplichting op het gebied van bedrijfshulpverlening ten aanzien van collega’s en omgeving.

Leerdoelen

Deelnemers leren te reanimeren en de Automatische Externe Defibrillator (AED) te gebruiken zodat zij direct hulp kunnen bieden in geval van een circulatiestilstand. Dit conform de eis uit arbowet artikel 15.

BHV.NL

info@bhv.nl
10, Kerkenbos, -63, Nijmegen, 6546BB