Deze cursus is verlopen

Sportgeneeskunde: Sportmedisch Middagsymposium IJsselstreek

Bewegingsapparaat

Operatief of conservatief beleid ? Een overweging die regelmatig gemaakt moet worden bij de geblesseerde sporter. Waarop baseren we onze keuzes voor beleid en wat kan de orthopedisch specialist en/of (sport)fysiotherapeut vervolgens betekenen ? Tevens, op het moment dat er gekozen wordt voor een operatieve benadering, is het waardevol voor de fysiotherapeut om te weten wat er precies gedaan is tijdens de operatie en welke implicaties dat...

75
4 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 75
Opmerking :Leden VSG en NVFS: € 60,00

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
4 Punten
ABC1
Huisarts
4 Punten
ABC1
Physician Assistant
4 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
4 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Samenwerken 20 %
Kennis en wetenschap 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Dit symposium brengt de sportmedische en orthopedische zorg bij elkaar. Verneem van specialisten die dagelijks in de operatiekamer staan hoe zij verschillende orthopedische klachten benaderen en verneem van de fysiotherapeuten welke overwegingen zij maken ten behoeve van de prognose en/of het behandelplan van de geblesseerde sporter.

Aan de hand van drie sportgerichte casussen (schouder-, knie- en hamstringklachten bij sporters) worden bovengenoemde aspecten toegelicht. Ontmoet uw regionale vakgenoten uit ziekenhuis en eerste lijn, doe inhoudelijke kennis op en ervaar de laatste innovaties op het gebied van de sportmedische orthopedische zorg. 

Inleiding

Operatief of conservatief beleid ? Een overweging die regelmatig gemaakt moet worden bij de geblesseerde sporter. Waarop baseren we onze keuzes voor beleid en wat kan de orthopedisch specialist en/of (sport)fysiotherapeut vervolgens betekenen ?

Tevens, op het moment dat er gekozen wordt voor een operatieve benadering, is het waardevol voor de fysiotherapeut om te weten wat er precies gedaan is tijdens de operatie en welke implicaties dat heeft voor het revalidatieplan c.q. de prognose. 

Stichting Opleidingen in de Sportgeneeskunde

sos@sportgeneeskunde.com
10, Professor Bronkhorstlaan, A, BILTHOVEN, 3723MB