Deze cursus is verlopen

Spoedzorgdag

Iedere huisarts komt vroeg of laat in een spoedsituatie terecht, hetzij tijdens een dienst op de Huisartsenpost of gewoon in de eigen dagpraktijk. Kennis van de ABCDE-methodiek is dan van vitaal belang bij de analyse en beoordeling van de situatie. Deze scholing is daarom een must voor iedere huisarts.  Doelgroep Huisartsen, hidha's en waarnemers die voor de spoedzorg zijn aangesloten bij Medrie. Alleen inschrijven als u tot de...

Gratis
3 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Gratis
Opmerking :Deelname is gratis voor huisartsen die zijn aangesloten bij Medrie. Inclusief scholingsmateriaal, lunch en afsluitend een hapje en een drankje

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
3 Punten
ABC1
Huisarts
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Het programma is ontwikkeld door de Scholingscommissie Spoedzorg en staat onder leiding van de Kaderhuisarts Spoedzorg. In subgroepjes doorloopt u diverse scenario’s en workshops onder begeleiding van collega-huisartsen uit de Medrie regio’s. 

Of de ABCDE-methodiek nieuw is voor u, of bent u toe aan een opfrisser: deze middag mag u niet missen. Vanzelfsprekend biedt deze middag voldoende tijd voor het uitwisselen van ervaringen in de spoedzorg. In de pauzes worden diverse demo’s verzorgd.

Inleiding

Iedere huisarts komt vroeg of laat in een spoedsituatie terecht, hetzij tijdens een dienst op de Huisartsenpost of gewoon in de eigen dagpraktijk. Kennis van de ABCDE-methodiek is dan van vitaal belang bij de analyse en beoordeling van de situatie. Deze scholing is daarom een must voor iedere huisarts. 


Doelgroep

Huisartsen, hidha's en waarnemers die voor de spoedzorg zijn aangesloten bij Medrie.

Alleen inschrijven als u tot de doelgroep behoort!!

Programma

Na een korte theoretische inleiding wordt de ABCDE-methode geoefend in een carrousel van 4 scenario’s en 2 workshops over veel voorkomende handelingen. In de scenario’s wordt gebruik gemaakt van een lotusacteur.

Leerdoelen

Het doel van deze scholing is tweeledig: enerzijds het oefenen met de ABCDE-systematiek voor huisartsen die de methodiek niet in hun opleiding hebben gehad. Anderzijds biedt het een opfris-moment voor de jongere groep huisartsen.

Medrie BV

zwolle@medrie.nl
18, Dr. Klinkertweg, Zwolle, 8025BS