Deze cursus is verlopen

NHG Opfriscursus Triage in de dagpraktijk

Deze cursus is uitsluitend bedoeld voor assistentes en huisartsen die het laatste dagdeel van de NHG cursus Triage 10 maanden of langer geleden hebben gevolgd. In de NHG cursus ‘Triage in de dagpraktijk’ is aandacht besteed aan en geoefend met de gespreksvoering, de structuur van het Triagegesprek en het werken met de NHG-Triagewijzer. Het uitvragen van een mogelijk levensbedreigende situatie werd ook vanuit medisch inhoudelijk oogpunt...

245
4 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 245
Opmerking :WDH-lid € 245,- Niet WDH-lid € 306,25

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
28 Jan 2019
31 May 2019
4 Punten
ABC1
Huisarts
28 Jan 2019
31 May 2019
4 Punten
ABC1
Physician Assistant
28 Jan 2019
31 May 2019
4 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
28 Jan 2019
31 May 2019
4 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 50 %
Communicatie 50 %
Omschrijving

Omschrijving

In vogelvlucht worden de belangrijkste handvatten voor gespreksvoering bij Triage herhaald, met gebruikmaking van de nieuwe NHG-Triagewijzer. Aan deze cursus wordt meegewerkt door een trainingsacteur zodat de deelnemers intensief kunnen oefenen met de materie (niet verplicht). Desgewenst kan het programma op maat worden aangepast. Er wordt geoefend aan de hand van casuïstiek of geluidsopnamen die door de deelnemers van tevoren wordt ingebracht, zodat hun ervaringen en knelpunten als basis kunnen dienen. van tevoren wordt ingebracht, zodat hun ervaringen en knelpunten als basis kunnen dienen.

WAAROM DEELNEMEN?

  • U wilt uw kennis en vaardigheden m.b.t. gespreksvoering bij Triage vergroten, voortbouwend op leerpunten uit de eerder gevolgde training
  • U wilt de functionaliteit van de Triage in uw praktijk verbeteren


Inleiding

Deze cursus is uitsluitend bedoeld voor assistentes en huisartsen die het laatste dagdeel van de NHG cursus Triage 10 maanden of langer geleden hebben gevolgd.


In de NHG cursus ‘Triage in de dagpraktijk’ is aandacht besteed aan en geoefend met de gespreksvoering, de structuur van het Triagegesprek en het werken met de NHG-Triagewijzer. Het uitvragen van een mogelijk levensbedreigende situatie werd ook vanuit medisch inhoudelijk oogpunt behandeld (ABCD). 


In deze Opfriscursus kijken we terug naar de leerpunten van de deelnemers die betrekking hebben op de gespreksvoering met de patiënt. Welke conclusies en voornemens bleken werkbaar in de dagelijkse praktijk? Welke leerpunten zijn wat weggezakt en welke nieuwe uitdagingen dienden zich aan? Een goede gespreksvoering zorgt immers voor een goed contact met de patiënt en een effectieve hulpverlening. 


In deze Opfriscursus wordt tevens besproken wat er veranderd is in de nieuwe NHG Triagewijzer (augustus 2016) ten opzichte van de oudere versie.


Om de afstemming van de werkwijze in de praktijk optimaal te laten verlopen beveelt het NHG de deelname van één of meer van de verantwoordelijke huisartsen dringend aan. 

Programma

  • Essentiële wijzigingen in de nieuwe Triagewijzer (2018) t.o.v. de eerdere versie
  • Ervaringen, knelpunten en uitdagingen t.a.v. gespreksvoering in de Triage
  • Triage bij ‘oneigenlijke’ hulpvragen en emotioneel beladen situaties, in oefeningen met acteur
  • Communicatie tussen assistente en huisarts over Triage (incl. autorisatie)
  • Praktische leerpunten en handvatten.


Federatie WDH Midden-Nederland

info@wdhmn.nl
61, Dalplein, Soest, 3762BN