Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • KZF Basistraining Motiverende Gespreksvoering

  Deze training is verplicht voor praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen die zijn aangesloten bij Ketenzorg Friesland. Ook voor de fysiotherapeuten en diëtisten die zich hebben aangemeld voor coaching on the job. Voor de huisarts is de cursus niet verplicht.


  Let op: U kunt u alleen inschrijven voor deze cursus als u aangesloten bent bij Ketenzorg Friesland en u een account van Doktersacademie Friesland heeft.

  place Heerenveen
  add 3 punten
  euro_symbol € 0.00
  event 25-03-2019
  access_time 13:30 - 17:00

  * Prijs: € gratis voor praktijkondersteuners die zijn aangesloten bij Ketenzorg Frieslan. Na controle of de praktijk is aangesloten bij Ketenzorg Friesland of dat de diëtist/fysiotherapeut is aangemeld voor coaching on the job word het bedrag op €0,- gezet.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  25-03-2019 13:30 - 17:00 Heerenveen
  description

  Omschrijving

  Motiverende gespreksvoering is een belangrijke vaardigheid voor zorgverleners om patiënten te helpen bij het verbeteren van o.a. hun leefstijl. Ketenzorg Friesland vindt het belangrijk dat aangesloten praktijken actief met motiverende gespreksvoering bezig zijn en biedt deze training daarom gratis aan. Voor iedereen die deze training in de afgelopen jaren nog niet heeft gevolgd, organiseren we er in 2018 nog twee mogelijkheden.

  Hoe zorg je als hulpverlener dat je patiënten kunt motiveren tot ander gedrag, zonder dat het jezelf teveel energie kost? Het is een bekend fenomeen dat een minderheid van de patiënten het grootste deel van jullie energie en aandacht vraagt. Is er een manier om dat beter in balans te krijgen? Ja! En daar ga ik graag met jullie over in gesprek.

  Tijdens deze workshop zullen we, naast het gedrag van de patiënt, ook jullie eigen gedrag onder de loep nemen. Ter voorbereiding kan het daarom goed zijn alvast na te denken over aspecten uit je eigen gedrag (beweegpatroon, voeding, roken, administratie, werkdruk etc.) waar je wel verandering in zou willen brengen en wat nog niet gelukt is. Ook mag je een voorbeeld inbrengen waarin je succesvol bent geweest. Hoe is je dat gelukt?

  list

  Programma

  13.30 – 13.45 uur     Introductie en verwachtingen

  13.45 – 14.30 uur     SPIRIT en processen in de praktijk

  14.30 – 15.15 uur     Luisteren als belangrijkste vaardigheid & hoe kun je efficiënt reflecteren

  15.15 – 15.30 uur     pauze

  15.30 – 15.45 uur     Gedragsverandering en ambivalentie onderzoek

  15.45 – 16.20 uur     Ambivalentieonderzoek met eigen casuïstiek

  16.20 – 16.50 uur     Motiverende gesprekken als het lastig wordt & hoe creëer je een opening bij weerstand

  16.50 - 17:00 uur     Afronden en voornemens voor de eigen praktijk

  business

  Organisatie

  business Doktersacademie Friesland BV IA06-350
  mail_outline accreditatie@doktersacademie.nl
  place K.R. Poststraat 70-72 8441 ER Heerenveen
  keyboard_arrow_up