Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • KZF Motiverende gespreksvoering vervolg

  Motiverende gespreksvoering is een belangrijke vaardigheid om patiënten te kunnen helpen bij het verbeteren van o.a. hun leefstijl. Voor iedereen die de basistraining heeft gevolgd, is er nu een vervolg. Ketenzorg Friesland vindt het erg belangrijk dat aangesloten praktijken hier actief mee bezig zijn en biedt deze scholing daarom gratis aan.


  Let op: U kunt u alleen inschrijven voor deze cursus als u aangesloten bent bij Ketenzorg Friesland en u een account van Doktersacademie Friesland heeft.

  place Heerenveen
  add 3.0 punten
  euro_symbol € 0.00
  access_time 09:00 - 12:30

  € gratis voor praktijkondersteuners die zijn aangesloten bij Ketenzorg Frieslan. Na controle of de praktijk is aangesloten bij Ketenzorg Friesland of dat de diëtist/fysiotherapeut is aangemeld voor coaching on the job word het bedrag op €0,- gezet.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  26-03-2019 09:00 - 12:30 Heerenveen
  12-06-2019 09:00 - 12:30 Heerenveen
  description

  Omschrijving

  In de praktijk blijkt het altijd nog lastig om de opgedane inzichten uit een eerdere training te benutten en te zorgen dat je patiënt daadwerkelijk zijn eigen verantwoordelijkheid neemt.

  In deze vervolgtraining zullen we onze aandacht richten op het herkennen en benutten van verandertaal: Hoe herken je een opening zodra deze zich aandient. En natuurlijk hoe creëer je een opening als er alleen weerstand lijkt te zijn. Het stellen van de juiste vragen en het prikkelend reflecteren is onder tijdsdruk een grote uitdaging. We zullen tijdens de workshop werken met situaties die je in de dagelijkse praktijk tegenkomt.

  Het volgen van deze training levert je praktische handvatten op om door te gaan na het welbekende ‘En nu?-moment’. Je leert effectief te schakelen tussen de stijlen ‘volgen’, ‘gidsen’ en ‘richting geven’.

  Ter voorbereiding kan het daarom goed zijn alvast na te denken over uitspraken die je als lastig ervaart (weerstand), maar ook over uitspraken die je doen vermoeden dat er wel een veranderbereidheid is (verandertaal). Hoe reageer je op een manier zodat de patiënt een stap verder komt in zijn eigen leven?

  list

  Programma

  09.00 –  9.15 uur      Ervaringen en verwachtingen

  09.15 – 10.00 uur     Weerstand en verandertaal, twee kanten van de medaille

  10.00 – 10.45 uur     Reageren op weerstand, een opening creëren

  10.45 – 11.00 uur     pauze

  11.00 – 11.30 uur     Effectief reageren op en ontlokken van verandertaal

  11.30 – 12.15 uur     WoeKeReN in de praktijk; oefenen met het ontlokken van verandertaal

  12.15 – 12.30 uur     Afronden en voornemens voor de eigen praktijk

  business

  Organisatie

  business Doktersacademie Friesland BV IA06-350
  mail_outline accreditatie@doktersacademie.nl
  place K.R. Poststraat 70-72 8441 ER Heerenveen
  keyboard_arrow_up