Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • 10e Jaarcongres LVB

  In de afgelopen jaren is de problematiek van kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en gedragsproblematiek scherper in beeld gekomen. Er zijn ongeveer 2,2 miljoen Nederlanders met zwakbegaafdheid (IQ tussen de 70 en 85). Wanneer er ernstige problemen zijn met sociale redzaamheid worden zij soms licht verstandelijk beperkt genoemd. 


  Let op: De accreditatie voor dit congres is nog in aanvraag, het aantal aangegeven punten op deze pagina is het aantal van vorig jaar (2018) en nog onder voorbehoud.

  place Zwolle
  add 5.0 punten
  euro_symbol € 250.00
  access_time 09:00 - 17:00

  * Prijs: € Tijdelijk gereduceerd deelnametarief voor dit congres bedraagt €250.00 excl. BTW, kortingen die van toepassing zijn worden hierop nog verrekend. Snelle beslissers ontvangen ruim 10% korting op deelname! Deze aanbieding is geldig op aanmeldingen die voor 2 juli online worden voltooid.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  17-09-2019 09:00 - 17:00 Zwolle
  description

  Omschrijving

  De problematiek van kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) steeds complexer geworden. Die problemen zijn lastig te herkennen en te beoordelen en omdat mensen met een LVB zichzelf vaak overschatten en niet willen onderdoen voor anderen, hebben ze de neiging zorg en ondersteuning te mijden. Ook de omgeving overschat deze groep dikwijls, met als gevolg dat mensen met een LVB worden overvraagd. Gevolg is dat er nog meer problemen en frustraties ontstaan die uiteindelijk tot gedrags- of verslavingsproblemen of zelfs tot criminaliteit kunnen leiden. 

  Psychische stoornissen en een LVB gaan geregeld en in wisselende combinaties samen. De zorg voor mensen met een psychische stoornis én een licht verstandelijke beperking vereist een goede, afgestemde samenwerking tussen de betrokken hulpverleners. 

  Al tien jaar lang organiseert Logacom in september het Jaarcongres LVB met aandacht voor LVB in relatie tot:

  • Gedragsproblemen
  • Verslaving
  • Criminaliteit


  list

  Programma

  Logacom werkt momenteel nog aan de definitieve programmering voor dit congres. Klik op de 'inschrijven' button voor meer informatie over het programma zodra dit beschikbaar is.

  business

  Organisatie

  business Logacom bv
  mail_outline office@logacom.nl
  place Nieuwe Keizergracht 45 1018 VC Amsterdam
  keyboard_arrow_up