Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • NHG StiP Cursus Suïcidepreventie

  Waarom een NHG StiP "Standaard in de Praktijk" cursus Suïcidepreventie? 

  Vanaf 2008 stijgt het aantal suïcides in Nederland onafgebroken; een toename van meer dan 30% in de afgelopen 7 jaar. Daarmee is zelfdoding de meest voorkomende doodsoorzaak, vooral onder jonge mensen. 


  De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, het Nederlands instituut van Psychologen en het Trimbos hebben in opdracht van VWS de multidisciplinaire richtlijn voor suïcidepreventie ontwikkeld. Doel is het verbeteren van zorg aan suïcidale patiënten door het zo goed mogelijk implementeren hiervan. 


  Gebleken is dat zelfdoding een taboe is en een onderwerp dat moeilijk bespreekbaar te maken is in het gesprek tussen huisarts of poh-ggz en patiënt. Het is van belang om suïcide te voorkomen en te beschikken over de benodigde kennis over signalering en begeleiding, een professionele houding en een adequate bejegening met gebruikmaking van de bijbehorende gesprekstechnieken. 


  In deze StiP-cursus komen al deze aspecten aan de orde, zowel theoretisch als praktisch, aan de hand van casuïstiek en groepsopdrachten. 


  Deze cursus is gebaseerd op de Gatekeepertraining met betrekking tot suïcidepreventie en op de concepten die 113 Online heeft ontwikkeld.

  place Soest
  add 4 punten
  euro_symbol € 210.00
  event 21-03-2019
  access_time 12:30 - 17:00

  € Niet WDH-lid/NHG-lid: € 262,50

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  21-03-2019 12:30 - 17:00 Soest
  list

  Programma

  Van 12.30 tot 13.00 uur Ontvangst met lunch

  Van 13.00 tot 17.00 uur Programma.

  business

  Organisatie

  business Federatie WDH Midden-Nederland IA06-170
  mail_outline gaia@wdhmn.nl
  place Dalplein 61 3762 BN SOEST AMERSFOORT

  Het vormgeven aan een gezamenlijk kwaliteitsbeleid in Midden Nederland en daardoor het bevorderen van de kwaliteit van de huisartsgeneeskunde in de regio. Hiertoe ontwikkelt en organiseert de Federatie programma's voor nascholingen en toetsing. De Federatie beschikt met betrekking tot haar kerntaak, de ontwikkeling van nascholingen, over de instellingsaccreditering afgegeven door het Accreditatie Bureau Cluster1 (ABC1) van de KNMG.

  keyboard_arrow_up