Deze cursus is verlopen

Advanced Life Support

Aanleren van specialistische reanimatie van volwassenen in teamverband aan de hand van lezingen, workshops, skill-stations en scenario-onderwijs. De cursist wordt zowel schriftelijk als praktisch getoetst.

995
12 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 995

Beroepen

Anesthesioloog
12 Punten
ABAN-C2
Arts klinische chemie
12 Punten
ABAN-C2
Arts nucleaire geneeskunde
12 Punten
ABAN-C2
Arts voor verstandelijk gehandicapten
12 Punten
ABC1
Artsen | Mondziekten en kaakchirurgie (kaakchirurg)
12 Punten
ABAN-C2

Competenties

Medische handelen 100 %
Omschrijving

Omschrijving

De instructeur beoordeelt iedere cursist op diens inzet, kennis en functioneren als teamlid. In combinatie met de behaalde scores van de toetsing tijdens de cursus, kan de cursist worden gevraagd zich verder te bekwamen tot ALS-instructeur. Voor het behalen van het instructeursschap dient de cursist vervolgens een apart traject te doorlopen.

Tijdens deze cursus is de instructeur-cursistenratio: 2 op 6. Deze cursus is de officiële cursus reanimatie Advanced Life Support (ALS) van de European Resuscitation Council. De cursus wordt volledig onderschreven door de Nederlandse Reanimatie Raad. De cursus reanimatie Advanced Life Support (ALS) is een internationaal gestandaardiseerde en gecertificeerde cursus. De cursus, de cursusmaterialen als ook het cursusboek zijn in het Nederlands.


Er zal zowel een praktisch als een theoretisch examen worden afgenomen. Bij voldoende beoordeling van beide onderdelen zal registratie/certificering plaatsvinden bij de European Resuscitation Council. De herkansingmogelijkheden zijn als volgt;

  • LinknaamDe herkansing van het praktijkexamen mag eenmaal op de cursusdag zelf worden gedaan, wordt deze niet behaald dan moet de cursist de tweede cursusdag in het geheel overdoen.
  • De herkansing van het theorie-examen mag op ieder gewenst moment, maar niet op de cursusdag zelf, worden gedaan.
  • Als zowel voor het theorie-examen als voor het praktijkexamen een onvoldoende resultaat wordt behaald, dan moet de gehele cursus worden overgedaan.



Voor alle inschrijvingen is het Privacy statement Opleidingsinstituut OSG van toepassing.

Inleiding

Aanleren van specialistische reanimatie van volwassenen in teamverband aan de hand van lezingen, workshops, skill-stations en scenario-onderwijs. De cursist wordt zowel schriftelijk als praktisch getoetst.

Leerdoelen

Na het doorlopen van de cursus is de cursist in staat om:

  • de essentie van specialistische reanimatiehandelingen aan te geven;
  • deelvaardigheden als endotracheale intubatie, beademing, aanleggen infuus, ritmeherkenning, defibrillatie, transcutane pacing, cardioversie en medicatietoediening uit te voeren;
  • te participeren in een reanimatieteam met uitvoering van de bij zijn/haar taak behorende handelingen;
  • leiding te geven in een reanimatieteam;
  • een reanimatie met toepassing van specialistische reanimatiehandelingen uit te voeren;
  • interactie tussen de verschillende technieken te benoemen en de consequenties daarvan te overzien;
  • op basis van reanimatiebevindingen een hypothese te vormen en daar consequenties aan te verbinden;
  • Therapeutische interventie toepassen bij bijzondere reanimaties zoals bij hypothermie, trauma, intoxicatie, zwangerschap etc.

OSG

info@OSG.nl
306346580
7, Ringveste, A, Houten, 3992DD