Deze cursus is verlopen

E-learning: Nutrition & Cardiovascular health

Deze e-learning wordt aangeboden in samenwerking met de University of Arizona. Elke dag overlijden in Nederland meer dan 100 mensen aan hart- en vaatziekten. En dit wordt alleen maar meer. 80 % van de hart- en vaatziekten kunnen voorkomen door dieet en leefstijl. Deze e-learning geeft informatie over het effect van vetten op het lipidenprofiel, de ‘evidence’ achter ‘laag-glycemische-index/lading-dieten’, het beschermend effect van...

155
6 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 155

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
08 Nov 2018
28 Feb 2022
6 Punten
ABC1
Huisarts
08 Nov 2018
28 Feb 2022
6 Punten
ABC1
Physician Assistant
08 Nov 2018
28 Feb 2022
6 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
08 Nov 2018
28 Feb 2022
6 Punten
ABC1

Competenties

Kennis en wetenschap 70 %
Maatschappelijk handelen en preventie 30 %
Omschrijving

Omschrijving

Deze e-learning wordt aangeboden in samenwerking met de University of Arizona. Elke dag overlijden in Nederland meer dan 100 mensen aan hart- en vaatziekten. En dit wordt alleen maar meer. 80 % van de hart- en vaatziekten kunnen voorkomen door dieet en leefstijl. Deze e-learning geeft informatie over het effect van vetten op het lipidenprofiel, de ‘evidence’ achter ‘laag-glycemische-index/lading-dieten’, het beschermend effect van bepaalde micronutrienten en phytochemicalien. Teven ontvang je praktische handvatten hoe je deze wetenschappelijke kennis kan om te zetten naar voedingsadviezen in de praktijk.

De e-learning is al jaren in de VS geaccrediteerd voor 6 CME (Amerikaanse accreditatie) voor alle artsen en is onderdeel van het 2-jarige fellowship Integrative Medicine van Dr. Weil. De kwaliteit is hoogstaand en er wordt gewerkt met verschillende werkvormen (interactieve casuistiek, quizen en video). De geschatte tijdsinvestering is 6 uur. Alle onderdelen zijn engels.


Let op:

Voor huisartsen, medische specialisten en andere artsen: Ondanks dat deze elearning voor Amerikaanse artsen geaccrediteerd is, heeft de KNMG geen accreditatiepunten toegekend. Wel is het mogelijk -zoals vaker bij internationale scholingen/congressen- om met het Amerikaanse certificaat (6 CME) dat je per mail ontvangt, bij je eigen wetenschappelijke vereniging een individueel verzoek tot accreditatie in te dienen.

Amsterdam School for Integrative Medicine

claudia@schoolforintegrativemedicine.nl
464, Kennemerstraatweg, B kamer 1.4.03, Heiloo, 1851NG