Deze cursus is verlopen

Workshop 'van Persoonsgerichte zorg 1.0 naar 2.0'

Persoonsgerichte zorg is zorg die afgestemd is op iemands persoonlijke behoeften, waarden en voorkeuren met het accent op welzijn en kwaliteit van leven. Mensen met dezelfde ziekte hebben een verschillende aanpak nodig. Belangrijk bij het geven van persoonsgerichte zorg is dat je als zorgverlener niet alleen uitgaat van ziekte en zorg, maar ook van gezondheid en gedrag.  In deze workshop maakt u kennis met de diverse patiëntprofielen...

Gratis
2 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
08 Nov 2018
31 Aug 2022
2 Punten
ABC1
Huisarts
08 Nov 2018
31 Aug 2022
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
08 Nov 2018
31 Aug 2022
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
08 Nov 2018
31 Aug 2022
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 50 %
Communicatie 50 %
Omschrijving

Omschrijving

Persoonsgerichte zorg is zorg die afgestemd is op iemands persoonlijke behoeften, waarden en voorkeuren met het accent op welzijn en kwaliteit van leven. Mensen met dezelfde ziekte hebben een verschillende aanpak nodig. Belangrijk bij het geven van persoonsgerichte zorg is dat je als zorgverlener niet alleen uitgaat van ziekte en zorg, maar ook van gezondheid en gedrag. 


In deze workshop maakt u kennis met de diverse patiëntprofielen en het begrip de 'coachende zorgprofessional'. Door het inbrengen van casuïstiek koppelen we de theorie aan de praktijk. Alles wat u leert, kunt u direct toepassen in de praktijk.


Voor huisartsen die deelnemen aan een van de zorgprogramma's van IZER.

Programma

17:30 uur: ontvangst en registratie met broodjesbuffet

18:00 uur: start workshop

20:00 uur: einde workshop

Leerdoelen

Na het volgen van deze scholing heeft u inzicht en handvatten om de patiënt in een actievere rol te krijgen. U hoeft gevoelsmatig minder hard te werken bij patiënten waarbij u lastig in gesprek komt of die niet doen wat medisch gezien eigenlijk het beste zou zijn. En u ervaart meer werkplezier.

IZER Ketenzorg BV

info@izer.nl
61, Vlambloem, Rotterdam, 3068JG