Deze cursus is verlopen

Cursus: Van werkdruk naar werkplezier

Een collega klaagt over de werkdruk, is steeds vaker cynisch en antwoord met “dat heeft toch geen zin” op uw suggesties voor hulp. Ze gaat gebukt onder de toenemende werk- en regeldruk, vindt dat er niet naar haar geluisterd wordt en meldt zich steeds vaker ziek. De sfeer in het team neemt af en de druk neemt toe. Hoe kunt u deze collega en uw team verder helpen?  De werkdruk in de zorg is hoog en het risico op burn-out bovengemiddel...

1095
17 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 1095
Opmerking :€ 1.095,- voor drie dagen inclusief hand-outs, literatuur (boek Emotie management van George Smits), koffie/thee en lunch en exclusief BTW

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
02 Nov 2018
31 Dec 2020
17 Punten
ABC1
Huisarts
02 Nov 2018
31 Dec 2020
17 Punten
ABC1
Physician Assistant
02 Nov 2018
31 Dec 2020
17 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
02 Nov 2018
31 Dec 2020
17 Punten
ABC1

Competenties

Professionaliteit en kwaliteit 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Een collega klaagt over de werkdruk, is steeds vaker cynisch en antwoord met “dat heeft toch geen zin” op uw suggesties voor hulp. Ze gaat gebukt onder de toenemende werk- en regeldruk, vindt dat er niet naar haar geluisterd wordt en meldt zich steeds vaker ziek. De sfeer in het team neemt af en de druk neemt toe. Hoe kunt u deze collega en uw team verder helpen? 

De werkdruk in de zorg is hoog en het risico op burn-out bovengemiddeld groot. Dit brengt grote risico’s mee voor de patiëntveiligheid. Echter komen we vaak pas in actie zodra een collega “uitvalt”. En dat is te laat. Het is belangrijk om werkdruk eerder én op teamniveau aan te pakken. In deze cursus leert u hoe u de oorzaken van stress aanpakt. Daarbij onderzoeken we juist ook de positieve werkaspecten om mensen meer weerbaar te maken tegen stress.

Pak werkdruk in het team vroegtijdig aan en verleg de focus van werkdruk naar werkplezier!

LET OP:

Er zijn maximaal 16 plaatsen beschikbaar. Daarom werken we met accreditatie op aanvraag. Heeft u een verzoek voor accreditatie laat het dan weten via l.hennevelt@medilex.nl en wij nemen deze in behandeling. 

Programma

Jorg Damen, arbeids- en organisatiepsycholoog, trainer en adviseur verzorgt drie trainingsdagen die onderverdeeld zijn in:

Dag 1: Onderscheid maken tussen feitelijke stress en ervaren stress  

Dag 2: Groepsdynamiek bij stress – omdraaien van de neerwaartse spiraal

Dag 3: Een positief actieplan – hoe krijgt u het team zélf in beweging?

Medilex BV

info@medilex.nl
6933887
2, De Dreef, Zeist, 3706BR