Werksessie LGA

psychische problemen

In de generieke module Landelijke GGz Samenwerkingsafspraken (LGA) staan aanbevelingen voor huisartsen/POH-GGZ, generalistische basis GGz en gespecialiseerde GGz om de samenwerking te verbeteren. Het NHG organiseert regionale werksessies (een verkorte StiP-cursus) over het werken met deze LGA. De algehele begeleiding is in handen van een docent, die heeft deelgenomen in de werkgroep van de LGA of nauw betrokken is bij de huidige ontwikkelinge...

Gratis
2 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Incompany

Prijzen

Gratis
Opmerking :financiering komt uit projectgelden

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 40 %
Communicatie 20 %
Maatschappelijk handelen en preventie 40 %
Omschrijving

Omschrijving

In de generieke module Landelijke GGz Samenwerkingsafspraken (LGA) staan aanbevelingen voor huisartsen/POH-GGZ, generalistische basis GGz en gespecialiseerde GGz om de samenwerking te verbeteren. Het NHG organiseert regionale werksessies (een verkorte StiP-cursus) over het werken met deze LGA.

De algehele begeleiding is in handen van een docent, die heeft deelgenomen in de werkgroep van de LGA of nauw betrokken is bij de huidige ontwikkelingen in de GGZ. Dit is bijvoorbeeld een Kaderhuisarts GGZ of een NHG-erkend teamcoach die ervaring heeft in de procesbegeleiding van samenwerkende professionals.


Wilt u zo’n sessie voor partijen in uw regio organiseren? Neem dan voor meer informatie contact op met Esther Kersbergen, NHG-scholing, via e.kersbergen-brak@nhg.org of via 030 – 28 23 500

Leerdoelen

Na afloop van de werksessie:

  • Hebben de deelnemers kennis van de Landelijke GGz Samenwerkingsafspraken voor volwassenen.
  • Hebben de deelnemers inzicht in de sociale kaart van de eigen buurt, zodat duidelijk is wie er wat te bieden heeft op het gebied van GGZ.
  • Hebben de deelnemers inzicht gekregen hoe samenwerking tussen diverse professionals in de huisartsenpraktijk en GGZ beter vorm kan krijgen.
  • Hebben de deelnemers inzicht gekregen in de randvoorwaarden voor betere samenwerking binnen de diverse echelons.
  • Hebben de deelnemers kunnen oefenen aan de hand van eigen praktijkvoorbeelden/casuïstiek hoe de onderlinge samenwerking op het gebied van GGZ rond een bepaald onderwerp gestroomlijnd kan worden.
  • Hebben de deelnemers concrete afspraken gemaakt over een vruchtbare en duurzame samenwerking binnen hun eigen werkgebied.
  • Hebben de deelnemers concrete plannen gemaakt om wat er tijdens de bijeenkomst geleerd en afgesproken is te implementeren in de eigen werksituatie.


SeksHag

sekshag@nhg.org
54, Condensatorweg, Amsterdam, 1014AX