Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Dementie bij mensen met een verstandelijke beperking

  Door de stijgende levensverwachting komt dementie bij mensen met een verstandelijke beperking steeds vaker voor. Op 40-jarige leeftijd heeft 25% al symptomen van deze ziekte. Het vroegtijdig herkennen van dementie bij mensen met een verstandelijke beperking is vaak lastig maar wel belangrijk om de kwaliteit van leven hoog te houden. Symptomen zoals geheugenproblemen, trager handelen, verslechtering van de motoriek en spraakproblemen worden pas laat als dementie herkend.

  Als zorgverlener speelt u een belangrijk rol in de signalering en begeleiding van cliënten met dementie en een verstandelijke beperking. Weet u waar u op moet letten bij het signaleren van dementie? Hoe u uw cliënt actief houdt? Wat u wel en niet moet doen met prikkels? En hoe u kunt ondersteunen bij gevorderde dementie?

  Herken dementie bij mensen met een verstandelijke beperking en leer wat u kunt doen om de kwaliteit van leven hoog te houden.

  place Amersfoort
  add 6.0 punten
  euro_symbol € 395.00
  access_time 09:30 - 16:30

  € De kosten voor deze bijeenkomst bedragen € 395,- voor de gehele dag. Dit bedrag is inclusief digitaal naslagwerk, hand-outs, lunch en exclusief BTW en eventuele kortingen.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  19-09-2018 09:30 - 16:30 Amersfoort
  24-09-2019 09:30 - 16:00 Amersfoort
  description

  Omschrijving

  Tijdens dit congres krijgt u onder meer antwoord op onderstaande vragen:

  • Waar moet u op letten bij (vroeg)signalering van dementie?
  • Welke signalen wijzen op psychische klachten bij mensen met een verstandelijke beperking en dementie?
  • Wat zijn de gevolgen van cognitieve en motorische beperkingen?
  • Hoe helpt u uw cliënt met slikproblemen?

  In de middag volgt u een verdiepingssessie naar keuze over prikkelverwerking, eet- en drinkproblemen, beweging of ethische dilemma's.


  Let op: accreditatie onder voorbehoud, deze is in aanvraag.

  business

  Organisatie

  business Medilex BV
  mail_outline info@medilex.nl
  place De Dreef 2 3706 BR Zeist

  Medilex heeft meer dan 30 jaar ervaring in het organiseren van studiedagen, congressen, cursussen, opleidingen en incompany-trainingen op het gebied van zorg, welzijn, detentie en gemeenten. Door de onafhankelijke werkwijze van Medilex varieert het aanbod studiedagen van complexe beleidsmatige vraagstukken tot oplossingen voor de werkvloer.

  keyboard_arrow_up