Deze cursus is verlopen

Oplossingsgericht Werken Basistraining - Verslavingsproblematiek

Oplossingsgericht werken is een krachtige en bewezen aanpak voor positieve verandering bij mensen, teams en organisaties. In deze training maakt de cursist kennis met de theorie achter deze werkwijze en zal, door praktische oefeningen en voorbeelden, ondervinden wat deze methodiek met een mens doet. Met deze benadering wordt de vaak vergeefse zoektocht naar de oorzaken van problemen omzeild. De focus op de oplossingen is totaal anders dan in...

310
9 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 310

Beroepen

Anesthesioloog
13 Sep 2018
12 Sep 2019
9 Punten
ABAN
Arts
13 Sep 2018
12 Sep 2019
9 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
13 Sep 2018
12 Sep 2019
9 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
13 Sep 2018
12 Sep 2019
9 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
13 Sep 2018
12 Sep 2019
9 Punten
ABAN

Competenties

Communicatie 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Deze training is voor professionals die cliënten hebben met verslavingsproblematiek. We trainen in het bespreekbaar maken middelengebruik vanuit een oplossingsgerichte houding en om de cliënt te ondersteunen bij het bereiken van zijn gewenste toekomst. Dit door hem bewust te maken van eigen krachtbronnen, hem te ondersteunen hiervan gebruik te maken en een eerst volgende stap helpen zetten.

De training is praktijkgericht. Het theoriegedeelte wordt in een e-learningsmodule aangeboden en wordt individueel gevolgd. Vervolgens is er in de trainingsgroep ruimschoots gelegenheid om situaties te oefenen en in te gaan op vragen van deelnemers. 

Inleiding

Oplossingsgericht werken is een krachtige en bewezen aanpak voor positieve verandering bij mensen, teams en organisaties.

In deze training maakt de cursist kennis met de theorie achter deze werkwijze en zal, door praktische oefeningen en voorbeelden, ondervinden wat deze methodiek met een mens doet.

Met deze benadering wordt de vaak vergeefse zoektocht naar de oorzaken van problemen omzeild. De focus op de oplossingen is totaal anders dan in de gebruikelijke benaderingen.

Oplossingsgericht werken in tegenstelling tot probleemoplossend werken. Om de oplossing te vinden is het niet noodzakelijk het probleem te kennen. Zonder oorzaken te kennen en zonder problemen uitgebreid te analyseren zijn oplossingen mogelijk.

Deze methode is een belangrijke aanvulling op de begeleidings en behandelingswijze van professionele hulpverleners.

De deelnemers zullen het gedachtengoed achter het oplossingsgericht werken leren, verdiepen en bekwamen in de ‘kracht van oplossingen’ binnen professionele begeleiding en behandelsituaties.

Programma

De groepstraining duurt 1,5 dag. Daarnaast heb je tijd nodig voor het doorlopen van de module via e-learning.

VNN, Verslavingszorg Noord Nederland

opleidingen@vnn.nl
27, Leonard Springerlaan, Groningen, 9727KB