Deze cursus is verlopen

DOAC's in de huisartspraktijk

Circulatorius

Deze geaccrediteerde nascholing geeft naast praktische informatie over het gebruik van verschillende DOAC’s een toelichting op de diverse studieresultaten. De nadruk van de nascholing zal liggen op de achtergrond van atriumfibrilleren (AF), de behandeling van AF en de behandelresultaten zoals deze tot dusver bekend zijn, het standpunt in diverse richtlijnen t.o.v. DOAC’s en de voor u meest klinisch relevante discussiepunten. Wat is...

50
2 Punten
Nascholing
Incompany

Prijzen

Regulier € 50
Opmerking :incl;. 21% BTW

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
21 Jun 2018
20 Jun 2019
2 Punten
ABC1
Huisarts
21 Jun 2018
20 Jun 2019
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
21 Jun 2018
20 Jun 2019
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
21 Jun 2018
20 Jun 2019
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Deze geaccrediteerde nascholing geeft naast praktische informatie over het gebruik van verschillende DOAC’s een toelichting op de diverse studieresultaten. De nadruk van de nascholing zal liggen op de achtergrond van atriumfibrilleren (AF), de behandeling van AF en de behandelresultaten zoals deze tot dusver bekend zijn, het standpunt in diverse richtlijnen t.o.v. DOAC’s en de voor u meest klinisch relevante discussiepunten. Wat is belangrijk bij patiënten met atriumfibrilleren binnen uw huisartspraktijk? Hoe maakt u een keuze voor DOAC versus VKA in de nabije toekomst?

Van belang is dat u als huisarts op de hoogte bent van de voor- en nadelen van DOAC’s en er op toe kunt zien dat patiënten goed worden geïnformeerd, geïnstrueerd op het blijven innemen van de middelen, gecontroleerd op compliantie en begeleid bij bloedingen.

In Nederland was voorheen behandeling met DOAC’s voorbehouden aan de specialist, maar sinds in november 2016 de vergoeding is geregeld kunnen DOAC’s worden geïnitieerd door de huisarts.

Deze nascholing is in samenwerking met Bristol-Myers Squibb en Pfizer, en met input vanuit de HartVaatHAG tot stand gekomen.



Inleiding

Deze geaccrediteerde nascholing geeft naast praktische informatie over het gebruik van verschillende DOAC’s een toelichting op de diverse studieresultaten. De nadruk van de nascholing zal liggen op de achtergrond van atriumfibrilleren (AF), de behandeling van AF en de behandelresultaten zoals deze tot dusver bekend zijn, het standpunt in diverse richtlijnen t.o.v. DOAC’s en de voor u meest klinisch relevante discussiepunten.

Wat is belangrijk bij patiënten met atriumfibrilleren binnen uw huisartspraktijk? Hoe maakt u een keuze voor DOAC versus VKA in de nabije toekomst?

Van belang is dat u als huisarts op de hoogte bent van de voor- en nadelen van NOAC’s en er op toe kunt zien dat patiënten goed worden geïnformeerd, geïnstrueerd op het blijven innemen van de middelen, gecontroleerd op compliantie en begeleid bij bloedingen.

In Nederland was voorheen behandeling met DOAC’s voorbehouden aan de specialist, maar sinds in november 2016 de vergoeding is geregeld kunnen DOAC’s worden geïnitieerd door de huisarts.

Programma

Introductie atriumfibrilleren (AF)

Achtergrond en epidemiologie

Richtlijnen AF en antistolling

DOAC’s ter preventie van beroerte

Aangrijpingspunten anticoagulantia

Studieresultaten DOAC’s

Subanalyse in ouderen

Praktische kanttekeningen DOAC’s

DOAC’s in de huisartspraktijk

NHG standpunt t.a.v. DOAC’s

Keuzecriteria voor DOAC’s

Dosisaanpassingen

Switch VKA à DOAC

Specifieke situaties (ingrepen of bloedingen)

Patiëntcasus antistolling

 

Leerdoelen

Deze nascholing gaat specifiek in op de laatste ontwikkelingen van de orale antistolling. U bent op de hoogte van alle ins en outs over de indicatie AF en antistolling. En wat het vervolgbeleid van de antistolling, met name de DOAC’s, is voor uw patiënt in de dagelijkse praktijk. Aan het einde van de nascholing bent u op de hoogte van het beschikbare veiligheids- en behandelprotocol ten aanzien van DOAC’s.

Pfizer

carolien.snijders@pfizer.com
142, Rivium Westlaan, Capelle a/d IJssel, 2909LD