Deze cursus is verlopen

Voedingsadvisering aan mensen met diabetes mellitus type 2

69
2 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 69

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
01 Jun 2018
31 May 2020
2 Punten
ABC1
Huisarts
01 Jun 2018
31 May 2020
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
01 Jun 2018
31 May 2020
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
01 Jun 2018
31 May 2020
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Kennis en wetenschap 40 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %
Omschrijving

Omschrijving

  • Veel informatie over de verschillende voedingsrichtlijnen.
  • Praktische tips over voedingsmiddelen en –patronen en de invloed op diabetes.
  • Prachtig vormgegeven module, met de mogelijkheid om zelf de volgorde van de thema’s te kiezen.
  • Speciaal geschreven door en voor huisartsen. 

Inleiding




Leerdoelen

Na het volgen van deze module:

  • kunt u de bewijskracht van een artikel op het gebied van voedingswetenschap beoordelen;
  • kent u de verschillende onderzoekmethoden die gebruikt worden in de voedingswetenschap;
  • kunt u de inhoud van de NDF Voedingsrichtlijn en de Richtlijnen goede voeding grofweg benoemen;
  • kunt u algemene voedingsadviezen geven aan mensen met diabetes mellitus type 2 en
  • kunt u de verschillende voedingspatronen noemen die geschikt zijn voor mensen met diabetes mellitus type 2;
  • weet u waar en hoe u een koolhydratentabel kunt raadplegen.


Springer Media (BSL & Springer Healthcare)

congressen@bsl.nl
2, Het Spoor, Houten, 3994AK