Deze cursus is verlopen

Basiscursus Electrocardiografie

De electrocardiografie is inmiddels een eeuw oud, maar desondanks is het in vrijwel onveranderde vorm nog steeds fundamenteel bij de cardiologische diagnostiek. Ook buiten het ziekenhuis speelt de beoordeling van het ECG, zowel bij keuringen als bij evaluatie van klachten en voor de opsporing van hartafwijkingen een belangrijke rol. Mede door het non-invasieve karakter van het onderzoek worden hiervoor dagelijks vele ECG’s gemaakt. Maar is...

295
6 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 295
Opmerking :Prijs: € 295,- Korting AIOS: - € 125,- Korting PA: - € 125,- Korting VS: - € 125,-

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
6 Punten
ABC1
Huisarts
6 Punten
ABC1
Physician Assistant
6 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
6 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Kennis en wetenschap 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Deze praktische, eendaagse cursus over de beoordeling van het ECG is bedoeld om op interactieve en intensieve manier uw kennis en competenties weer eens op te frissen en op peil te brengen. Onder deskundige begeleiding gaat u oefenen aan de hand van relevante casuïstiek, waarbij u de kans krijgt de geactualiseerde of zojuist verworven kennis en vaardigheden meteen in praktijk te brengen.


Inleiding

De electrocardiografie is inmiddels een eeuw oud, maar desondanks is het in vrijwel onveranderde vorm nog steeds fundamenteel bij de cardiologische diagnostiek. Ook buiten het ziekenhuis speelt de beoordeling van het ECG, zowel bij keuringen als bij evaluatie van klachten en voor de opsporing van hartafwijkingen een belangrijke rol. Mede door het non-invasieve karakter van het onderzoek worden hiervoor dagelijks vele ECG’s gemaakt.


Maar is altijd duidelijk waarnaar we kijken? Is het normaal of afwijkend? En wat is de consequentie voor de verdere diagnostiek en het beleid? Kortom, allemaal vragen over de doelmatigheid en doelgerichtheid van het laten maken en de beoordeling van het ECG.


Programma

Samenstelling cursusprogramma is nog niet afgerond.

Leerdoelen

  • De cursist heeft de kennis en vaardigheden om een ECG te lezen.
  • De cursist kan de belangrijkste afwijkingen herkennen.
  • De cursist heeft enige achtergrondkennis verkregen omtrent de te herkennen afwijkingen en hoe hiermee vervolgens omgegaan wordt in de praktijk.
  • De cursist is gemotiveerd de tijdens de cursus opgedane kennis te implementeren in zijn dagelijks handelen.

Boerhaave Nascholing

boerhaavenascholing@lumc.nll
21, Hippocratespad, LEIDEN, 2333ZD