Deze cursus is verlopen

Triagetraining

Omgaan met patiënten en plannen is jou niet meer vreemd. Je bent bekend met de telefonische basisvaardigheden en past de triage toe in de praktijk als het nodig is. Helaas neemt de druk toe. De hulpvraag van patiënten aan de huisarts wordt meer en meer. Dat betekent dat al deze patiënten bij jou aan de telefoon of de balie vragen om een afspraak.  Om de drukte dagelijks te reguleren en de juiste zorg op het juiste...

365
7 Punten
Nascholing
Incompany

Prijzen

Regulier € 365
Opmerking :BTW-vrij. Bij 6 of meer deelnemers vanuit 1 organisatie kunnen wij een tarief per groep aanbieden.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
15 Mar 2018
14 Mar 2019
7 Punten
ABC1
Huisarts
15 Mar 2018
14 Mar 2019
7 Punten
ABC1
Physician Assistant
15 Mar 2018
14 Mar 2019
7 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
15 Mar 2018
14 Mar 2019
7 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 40 %
Communicatie 60 %
Omschrijving

Omschrijving

In de cursus leert de huisarts, als regie- c.q. telefoonarts de triageassistenten op de huisartsenpost te begeleiden en feedback te geven aan de hand van de vastgestelde criteria, werkwijze en competenties.
In de training komen aan de orde:
- het toepassen van de vier onderdelen van het vak van de triageassistent: medische kennis, logistieke vaardigheden, communicatie- en praktijkvaardigheden;
- de werkwijze van de triagist met een digitaal triagesysteem (Meditra of NTS);
- toetsing van genoemde vaardigheden;
- principes van situationeel leidinggeven en coachen vanuit ontwikkelingsniveaus;
- werken volgens de HAAK Plus® criteria, die binnen het beoordelingssysteem van de huisartsenpost worden gehanteerd in de audits;
- feedback geven en ontvangen;
- de voorwaarden voor een goede samenwerking;
- operationeel verantwoordelijk en de rol van de regiearts op de post;
- de rapportage bij het signaleren van conflicten en calamiteiten;
- de invloed van eigen normen en waarden.
WERKWIJZE
In de cursus leert de huisarts om de triagist te coachen op het werken met de NHG-Telefoonwijzer of een ander triagesysteem. Er wordt gewerkt met korte uitleg van de theorie en vervolgens toepassen van de theorie op praktijksituaties. Het lesmateriaal bestaat uit geluidsopnames en praktijksituaties.
 

Inleiding

Omgaan met patiënten en plannen is jou niet meer vreemd. Je bent bekend met de telefonische basisvaardigheden en past de triage toe in de praktijk als het nodig is. Helaas neemt de druk toe. De hulpvraag van patiënten aan de huisarts wordt meer en meer. Dat betekent dat al deze patiënten bij jou aan de telefoon of de balie vragen om een afspraak.  Om de drukte dagelijks te reguleren en de juiste zorg op het juiste moment te garanderen voor elke patiënt is triage van belang. Daarom hebben wij samen met de NVDA (Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten) de opleiding telefonische triage met een erkend diploma triage in de dagzorg ontwikkeld.  Werkgevers en vakbonden willen het leren voor professionals stimuleren. Elke doktersassistente heeft volgens de CAO recht op 20 uur scholing per jaar. Dus in overleg met jouw werkgever kun je de opleiding tot triagist volgen. Wij garanderen: ‘vandaag geleerd, morgen toegepast’

Programma

Naast de basistraining triage, bieden wij ook mogelijkheden om je verder te professionaliseren. Kies dan voor één van de volgende triagetrainingen.

  • Werken met de NHG / NTS TriageWijzer
  • Je krijgt uitleg over de methodiek en het gedachtegoed achter de TriageWijzer, maar ook praktische handvatten om ermee te werken.
  • De patiënt voorlichten op basis van de NHG / NTS TriageWijzer
  • Je leert meer over het geven van advies en voorlichting aan de patiënt, op basis van de NHG / NTS TriageWijzer. Voor de patiënt is het belangrijk dat dit advies voortkomt uit een prettig gesprek en dat het advies helder is. Uiteraard moet de voorlichting medisch juist en veilig zijn.
  • Puntjes op de i voor triage
  • Deze cursus frist je kennis van triage op, terwijl je verder werkt aan het professionaliseren ervan. Daarnaast is er veel ruimte voor je eigen praktijkervaring. Wat vind je nog lastig, waar loop je tegenaan?
  • Medische modules
  • Deze cursus behandelt de clusters uit de NHG / NTS TriageWijzer. Je krijgt hierover de meest actuele informatie en theorie en bent vrij om vragen te stellen. Allerlei ingangsklachten komen aan bod: de meest gangbare tot de meest complexe. De cursus wordt gegeven door een huisarts die ervaren is in triage.

Van Campen Consulting B.V.

info@vancampenconsulting.nl
37, Hogeweg, b, Zaltbommel, 5301LJ