• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Preventie Shakenbabysyndroom

  Het huilen van baby’s kan heftige reacties bij ouders oproepen. Als ouders niet weten hoe ze daarmee moeten omgaan, bestaat de kans dat zij uit frustratie en onmacht hun baby gaan schudden, smoren of slaan. Dat kan leiden tot zeer ernstige schade bij de baby. Dat noemen we Shaken Baby Syndroom. Professionals die werken met ouders en jonge kinderen kunnen een belangrijke rol spelen in het voorkomen van Shaken Baby Syndroom. Voor hen is deze cursus bedoeld.

  laptop E-learning
  add 1.0 punten
  euro_symbol € 25.00

  description

  Omschrijving

  Het huilen van baby’s kan heftige reacties bij ouders oproepen. Als ouders niet weten hoe ze daarmee moeten omgaan, bestaat de kans dat zij uit frustratie en onmacht hun baby gaan schudden, smoren of slaan. Dat kan leiden tot zeer ernstige schade bij de baby. Dat noemen we shakenbabysyndroom. Professionals die werken met ouders en jonge kinderen kunnen een belangrijke rol spelen in het voorkomen van shakenbabysyndroom. Voor hen is deze cursus bedoeld.


  In deze cursus maak je kennis met de voorlichtingsfilm van TNO ‘Niet schudden, breekbaar’. Je kunt deze film gebruiken in je gesprekken met ouders. De DVD kun je bestellen op www.shakenbabysyndroom.nl.


  Op de website www.shakenbabysyndroom.nl kun je meer lezen over de voorlichting over het Shaken Baby Syndroom. Hier vind je ook meer informatie over een aanvullende training ‘Gespreksvoering met ouders’. Deze website is een initiatief van TNO, vakblad Kraamzorg en PROK.


  De cursus is inhoudelijk ontwikkeld in samenwerking met TNO en mede mogelijk gemaakt door subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • Je leert wat het shakenbabysyndroom is en welke gevolgen dit kan hebben.
  • Je leert hoe je ouders kunt voorlichten over het omgaan met huilgedrag van hun baby en over de gevaren van schudden, slaan en smoren.
  • De cursus sluit af met een kennistoets.
  business

  Organisatie

  business Augeo academy B.V.
  mail_outline helpdesk@augeo.nl
  place Hoofdstraat 67 3971 KD Driebergen
  keyboard_arrow_up