Dossiervoering

dossierrapportagerapportereninformatie bijhoudendossiersdossiervoeringadministratieadministratie bijhoudenadministratietechnieken

Deze cursus geeft inzicht in de eisen die aan een dossier en de inhoud ervan worden gesteld.

523 per jaar
2 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Abonnement € 523 per jaar
Opmerking :Plus abonnement voor € 628,- per jaar

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1, NVAVG
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1, NVAVG
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Communicatie 20 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Organisatie en financiering 60 %

Sprekers

mr. R.H.M. de Leeuw

Klachtmanager
Roel de Leeuw is jurist, met specialisatie in het gezondheidsrecht (patiëntenrechten). Hij is op dit moment werkzaam in het klachtenmanagement in de zorg als klachtenfunctionaris, als ambtelijk secretaris van klachtencommissies en als lid en voorzitter van klachtencommissies. In het recente verleden is hij juridisch medewerker geweest bij de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) waarbij hij de organisatie en de leden van juridisch advies voorzag op het gebied van levenseindebeslissingen en contacten onderhield met verschillende organisaties die met levenseindebeslissingen te maken hebben.

Doelen

Na het doorlopen van de cursus heeft u: kennis van de wettelijke basis voor de dossiervoering.
Weet u welke gegevens er minimaal in het dossier moeten worden vastgelegd.
Kan u de vraag beantwoorden of informatie wel of niet in het dossier hoort.
Weet u welke rechten haar patiënten hebben met betrekking tot het dossier.
Kent u de beperkingen met betrekking tot overdracht van informatie uit het dossier aan derden.
Kent u de vindplaatsen van overige informatie betreffende dossier en dossierplichten.
Omschrijving

Iedere mondhygiënist/ huisarts heeft de plicht een dossier bij te houden, met daarin de medisch relevante informatie van haar patiënten. Van veel informatie is zonder meer duidelijk dat deze in een medisch dossier hoort - lastiger wordt het om een keuze te maken uit informatie waarvan dat niet duidelijk is of die ogenschijnlijk niet van belang is.


Deze cursus geeft inzicht in de eisen die aan een dossier en de inhoud ervan worden gesteld. Verder komen verschillende valkuilen en missers aan de orde, die verhelderend zijn bij vragen rond inhoud en omvang van de dossiervoering. Ook bewaartermijnen en mogelijke uitzonderingen vormen een onderdeel van de cursus, evenals de vraag wie verantwoordelijk is voor de inhoud van het dossier. Hoe bewaart men een medisch dossier, duurzaam en voldoende beveiligd, welke informatie mag uitgewisseld worden met andere zorgverleners en hoe doe je dat?

Vanzelfsprekend komen ook de rechten van de patiënt aan bod, zoals het inzagerecht, het recht om het dossier aan te passen of te laten vernietigen en het recht op informatieverstrekking.

CME-Online

info@CME-Online.nl
0302644100
40, Janssoniuslaan, Utrecht, 3528AJ