Deze cursus is verlopen

Teach the Teacher 3 - 2018

Het Teach the Teacher programma is er voor alle medisch specialisten met opleidingstaken. Het programma richt zich op het versterken en verbeteren van het didactisch handelen van de medisch specialist die voor de taak staat in de dagelijkse praktijk een gestructureerde en effectieve leeromgeving te organiseren. Het programma bestaat uit drie cursussen. Tijdens deze cursus gaan we in op de samenhang tussen KPB, voortgangsgesprekken en...

780
12 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 780
Opmerking :Voor UMCG-medewerkers geldt dat deelnamekosten worden gefinancierd uit het AOB.

Beroepen

Anesthesioloog
12 Punten
ABAN
Arts
12 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
12 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
12 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
12 Punten
ABAN

Competenties

Samenwerken 40 %
Communicatie 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Teach the Teacher cursus 3 "Begeleiden, toetsen en beoordelen". De cursus is voor alle artsen en ziekenhuisapothekers met opleidingstaken. Het programma richt zich op het versterken en het verbeteren van het didactisch handelen van de arts die voor de taak staat in de dagelijkse praktijk een gestructureerde en effectieve leeromgeving te organiseren.

Inleiding

Het Teach the Teacher programma is er voor alle medisch specialisten met opleidingstaken. Het programma richt zich op het versterken en verbeteren van het didactisch handelen van de medisch specialist die voor de taak staat in de dagelijkse praktijk een gestructureerde en effectieve leeromgeving te organiseren. Het programma bestaat uit drie cursussen.

Tijdens deze cursus gaan we in op de samenhang tussen KPB, voortgangsgesprekken en beoordelingsgesprekken. Ook leert u de achtergronden en principes van toetsen en beoordelen. We bespreken de functie en mogelijkheden van het portfolio. Door oefening wordt u vaardiger in het uitvoeren van een Korte Praktijk Begeleiding (KPB), het voeren van een voortgangsgesprek en beoordelingsgesprek.

 

De sessies vinden plaats in kleine groepen en zijn zo veel mogelijk interactief. Zo benutten we de ervaring van deelnemer en cursusleider optimaal. We maken gebruik van fragmenten uit de dagelijkse praktijk en casuïstiek die door de deelnemers wordt ingebracht. Voor het oefenen van de diverse gespreksvormen worden acteurs ingezet. De sessies zijn gericht op het leerproces, niet op de inhoud. Het is vooral de bedoeling ervan te leren.


U kunt cursus 2 en 3 (in willekeurige volgorde) doen nadat u cursus 1 heeft gedaan.

Programma

Cursus 3 vindt plaats op:

22-23 maart: UMCG, Groningen

31 mei-1 juni: MST, Enschede

7-8 juni: MCL, Leeuwarden

1-2 oktober: Isala, Zwolle

8-9 november: Martini Ziekenhuis, Groningen

29-30 november: UMCG, Groningen (volgeboekt)


Deelname is in principe gebonden aan de eigen instelling, in overleg is soms een andere locatie mogelijk.

Leerdoelen

Na afloop van cursus 3 heeft u inzicht in de verschillende mogelijkheden om te toetsen in de dagelijkse praktijk en op formele momenten.

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG

​Het Wenckebach Instituut is onderdeel van het UMCG en richt zich op de ontwikkeling en opleiding van professionals in de zorg. Het Wenckebach Instituut bestaat uit: Postgraduate School of Medicine School of Nursing & Health Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking Wenckebach Skill Center UMCG Innovatiepoli: eerste hulp bij innovatie! Het Wenckebach Instituut werkt ook voor andere zorginstellingen in Noord- en Oost-Nederland en in specifieke gevallen ook voor landelijke en internationale opdrachtgevers. Veel gebeurt ’op maat’, in nauw overleg met opdrachtgevers.