Deze cursus is verlopen

Teach the Teacher 1'Didactische basisprincipes' - 2018

Het Teach the Teacher programma is er voor alle medisch specialisten met opleidingstaken. Het richt zich op het versterken en verbeteren van het didactisch handelen van de medisch specialist die voor de taak staat in de dagelijkse praktijk een gestructureerde en effectieve leeromgeving te organiseren. Het programma bestaat uit drie cursussen. In deze cursus gebruiken we de grondslagen voor het leren van volwassenen als rode draad om korte...

680
12 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 680
Opmerking :Voor UMCG-medewerkers geldt dat deelnamekosten worden gefinancierd uit het AOB.

Beroepen

Anesthesioloog
12 Punten
ABAN
Arts
12 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
12 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
12 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
12 Punten
ABAN

Competenties

Samenwerken 40 %
Communicatie 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Teach the Teacher cursus 1 "Didactische basisprincipes". De cursus is voor alle artsen en ziekenhuisapothekers met opleidingstaken. Het programma richt zich op het versterken en het verbeteren van het didactisch handelen van de arts die voor de taak staat in de dagelijkse praktijk een gestructureerde en effectieve leeromgeving te organiseren.

 

Inleiding

Het Teach the Teacher programma is er voor alle medisch specialisten met opleidingstaken. Het richt zich op het versterken en verbeteren van het didactisch handelen van de medisch specialist die voor de taak staat in de dagelijkse praktijk een gestructureerde en effectieve leeromgeving te organiseren. Het programma bestaat uit drie cursussen.


In deze cursus gebruiken we de grondslagen voor het leren van volwassenen als rode draad om korte onderwijsmomenten effectiever en efficiënter te maken. De feedbackregels van Pendleton worden geïntroduceerd en u oefent het geven en ontvangen van feedback in diverse situaties. Het thema ‘toetsen en beoordelen’, met name het doen van KPB’s, komt op beide dagen aan de orde. Ook hier oefent u mee. Ten slotte besteden we tijd besteed aan vaardigheidsonderwijs. U wordt zich bewust van het feit dat u ‘onbewust bekwaam’ bent, waardoor goed vaardigheidsonderwijs lastig is. Voor aanvang van de cursus ontvangt u enige opdrachten ter voorbereiding

Programma

Cursus 1 vindt plaats op:

11-12 januari: UMCG, Groningen (geannuleerd)

18-19 januari:  MST, Enschede

29-30 januari: Martini Ziekenhuis, Groningen

1-2 februari: Isala, Zwolle

19-20 februari: ZGT, Almelo

15-16 maart: WZA, Assen

5-6 april: UMCG, Groningen

12-13 april: Treant, Emmen

17-18 mei: MCL, Leeuwarden

4-5 juni: UMCG, Groningen

13-20 juni: Isala, Zwolle

17-18 september: ZGT, Almelo

24-25 september: MCL, Leeuwarden

11-12 oktober: MST, Enschede

22-23 november: Isala, Zwolle

6-7 december: UMCG, Groningen

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG

​Het Wenckebach Instituut is onderdeel van het UMCG en richt zich op de ontwikkeling en opleiding van professionals in de zorg. Het Wenckebach Instituut bestaat uit: Postgraduate School of Medicine School of Nursing & Health Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking Wenckebach Skill Center UMCG Innovatiepoli: eerste hulp bij innovatie! Het Wenckebach Instituut werkt ook voor andere zorginstellingen in Noord- en Oost-Nederland en in specifieke gevallen ook voor landelijke en internationale opdrachtgevers. Veel gebeurt ’op maat’, in nauw overleg met opdrachtgevers.