Deze cursus is verlopen

CASPIR opfris Module 6

Deze terugkomavond is bedoeld voor huisartsen en praktijkondersteuners die de CASPIR-basiscursus hebben gevolgd. De cursus staat onder leiding van docenten H.C. de Lathouder, C.M.A. Aulbers-Jansen en A. Kieboom.   Het is de bedoeling dat u weer als koppel (huisarts en praktijkondersteuner) komt, maar het is niet verplicht.

175
2 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 175

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
01 Jan 2018
31 Dec 2018
2 Punten
ABC1
Huisarts
01 Jan 2018
31 Dec 2018
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
01 Jan 2018
31 Dec 2018
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
01 Jan 2018
31 Dec 2018
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 20 %
Kennis en wetenschap 60 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Wat wordt er van u verwacht 

Voor aanvang van deze avond wordt u verzocht een eigen casus bestaande uit een aantal dia’s in PowerPoint aan te leveren. Hierin moet worden opgenomen een duidelijk leesbare uitgevoerde spirometrie + beoordeling van deze.


Verlenging certificaat 

Afhankelijk van uw functie in het spirometrisch proces (betrokken bij uitvoering versus interpretatie) wordt u na het volgen van de Module 6 bijeenkomst geregistreerd bij de CAHAG. Wanneer u, na drie jaar van het behalen van uw certificaat, aan de eisen van de CAHAG heeft voldaan voor her-certificering (klik hier voor meer info betreffende her-certificering) , ontvangt u een nieuw certificaat voor respectievelijk interpretatie en uitvoering of een certificaat voor uitvoering van spirometrie. Dit certificaat is opnieuw drie jaar geldig. Inleveren portfolio Tijdens de laatste module 6 uitvoering bieden wij u de mogelijkheid om uw portfolio in te leveren en te laten beoordelen door een longfunctieanalist. Waarna de kaderhuisarts een definitief oordeel geeft. Leerpunt KOEL zorgt voor afhandeling van de accreditatie en certificatie naar de CAHAG. De kosten hiervoor bedragen € 95,-- per portfolio voorzien van 8 longfuncties.

Inleiding

Deze terugkomavond is bedoeld voor huisartsen en praktijkondersteuners die de CASPIR-basiscursus hebben gevolgd. De cursus staat onder leiding van docenten H.C. de Lathouder, C.M.A. Aulbers-Jansen en A. Kieboom.

 

Het is de bedoeling dat u weer als koppel (huisarts en praktijkondersteuner) komt, maar het is niet verplicht.

Programma

Voorafgaand aan deze avond wordt u verzocht een eigen casus aan te leveren. Deze avond wordt de casus aan de hand van het stroomdiagram besproken. Het is de bedoeling dat beoordelaar of uitvoerder de casus kort inleidt ten aanzien van klinische aspecten (met name anamnese). Daarnaast zal er aandacht zijn voor de volgende onderwerpen:

  • Bespreken casuïstiek
  • Bespreken ijken en hygiëne
  • Korte herhaling / opfris aantal kernpunten in de spirometrie
  • Interactieve bespreking met o.a.:
  •    organisatie controles in de eigen praktijk
  •    waar loopt men in de praktijk tegen aan?
  •    overige vragen / knelpunten m.b.t. CASPIR

Leerpunt KOEL

info@leerpuntkoel.nl
0786193068
34, IJsselmeer, Zwijndrecht, 3332EX