Deze cursus is verlopen

Prisma drieluik

De PRISMA methode is geschikt voor het analyseren van (bijna-) incidenten en calamiteiten en voor het opstellen van oorzaakprofielen en de analyse daarvan op afdelings-en instellingsniveau. Het doel van PRISMA onderzoek is het systematisch verzamelen en vastleggen van oorzaken van (bijna) incidenten, om hieruit conclusies te trekken voor verbetermaatregelen. De training bestaat uit drie modules waarin aandacht besteed wordt aan het opfrissen...

1250
15 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Incompany

Prijzen

Regulier € 1250
Opmerking :incompany prijs op offerte-aanvraag individueel bedrag open inschrijving € 1250,-

Beroepen

Anesthesioloog
14 Dec 2017
13 Dec 2018
15 Punten
ABAN
Arts
14 Dec 2017
13 Dec 2018
15 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
14 Dec 2017
13 Dec 2018
15 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
14 Dec 2017
13 Dec 2018
15 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
14 Dec 2017
13 Dec 2018
15 Punten
ABAN

Competenties

Samenwerken 20 %
Communicatie 20 %
Professionaliteit en kwaliteit 60 %
Omschrijving

Omschrijving

De PRISMA methode is geschikt voor het analyseren van (bijna-) incidenten en calamiteiten en voor het opstellen van oorzaakprofielen en de analyse daarvan op afdelings-en instellingsniveau. Het doel van PRISMA onderzoek is het systematisch verzamelen en vastleggen van oorzaken van (bijna) incidenten, om hieruit conclusies te trekken voor verbetermaatregelen. De training bestaat uit drie modules waarin aandacht besteed wordt aan het opfrissen van de PRISMA methodiek (1), het houden van interviews (2) en het opstellen van een onderzoeksrapportage (3) bestemd voor de Raad van Bestuur en de IGZ.


Deze training is bedoeld voor leden van de meldingscommissies, stafmedewerkers, kwaliteitsadviseurs en interne auditoren die reeds eerder een PRISMA training hebben gevolgd en ervaring in de praktijk hebben opgedaan. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij voor de verschillende bijeenkomsten casuïstiek voorbereiden en inbrengen binnen de daarvoor aan te geven tijd. 

Programma

  • Module 1: 2 dagdelen
  • Module 2: 2 dagdelen
  • Module 3: 1 dagdeel

In overleg kan de training op maat worden uitgebreid

Leerdoelen

Na afloop van de training is de deelnemer in staat een (bijna) incident te reconstrueren, een oorzakenboom op te zetten, een onderzoeksprogramma op te stellen, verdiepende gesprekken te voeren en een rapportage, inclusief verbeterpunten op te stellen. 

Centrum voor Kwaliteit en Management in de Zorgsector (CKMZ)