• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • CASPIR Online

  CASPIR Online is een nieuwe mogelijkheid voor het volgen van de CASPIR module 6. Gewoon thuis achter je eigen computer, laptop of tablet. Maandelijks wordt er een nieuwe casus klaargezet op de digitale leeromgeving van het NHG.


  Per kalenderjaar dient u 12 casussen te doorlopen, hiervoor ontvangt u 3 accreditatiepunten. Tevens vervangt deelname aan CASPIR Online eenmaal een Module 6 avond voor de herregistratie.


  Het is mogelijk om gedurende het kalenderjaar in te stromen.

  Het is noodzakelijk om de 12 casussen van 1 kalenderjaar te doorlopen voordat accreditatie toegekend kan worden. Als u bijvoorbeeld in oktober instroomt, dan kunt u accreditatie krijgen als u de eerste 9 casussen van dat jaar alsnog invult. De huisarts en de POH/PVK doorlopen dezelfde casussen, er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt tussen uitvoerder en beoordelaar. Let er op dat de CASPIR Online cursus geen duo-cursus is! Zowel huisarts als POH/PVK dient zich apart aan te melden voor CASPIR Online en de casussen op de eigen account te doorlopen. De doorlopen casussen worden niet beoordeeld met voldoende/onvoldoende, u krijgt na het beantwoorden van de vraag direct terugkoppeling op het gegeven antwoord met onderbouwing. De casussen zijn opgezet om uw kennis van spirometrie te borgen en verbeteren. De laatste casus is een toetsende casus die u met een voldoende dient af te ronden. 


  Maandelijks ontvangt u per mail bericht wanneer de nieuwe casus klaar staat. De tijdsinvestering voor CASPIR Online is circa 15 minuten per casus; totaal 3 uur. Na het doorlopen van alle 12 casussen ontvangt u de 3 accreditatiepunten. 

  laptop E-learning
  add 3.0 punten
  euro_symbol € 80.00

  description

  Omschrijving

  Ook dit jaar is het weer mogelijk om uw spirometriekennis up-to-date te houden met CASPIR Online. Daarbij gaan we verder op de eerder ingeslagen weg om de spirometrieresultaten in een bredere context te plaatsen en ook aandacht te besteden aan andere aspecten van de astma- en COPD-zorg. We hopen dat u ook dit jaar weer veel opsteekt van CASPIR Online. 

  CASPIR Online is een nascholing voor eerstelijnsmedewerkers - huisartsen, artsen in opleiding en praktijkondersteuners - die zich bezighouden met de uitvoering, beoordeling en interpretatie van spirometrie. Gedurende het jaar ontvangt u twaalf spirometriecasus waarbij telkens specifieke leerdoelen uitgelicht worden.

  business

  Organisatie

  business NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap)
  mail_outline r.mimpen@nhg.org
  place Mercatorlaan 1200 3528 BL UTRECHT

  Het Nederlands Huisartsen Genootschap is de wetenschappelijke vereniging van huisartsen en heeft als doel een wetenschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening door de huisarts te bevorderen. Door vertaling van wetenschap naar de huisartsenpraktijk draagt het NHG bij aan de professionalisering van de beroepsgroep.

  keyboard_arrow_up