Deze cursus is verlopen

Gezondheidsrecht voor zorgprofessionals

De Wet BIG, de WGBO, de Wkkgz, de Wbp en de wet BOPZ zijn zomaar enkele van de wetten die gelden voor de gezondheidszorg. Als zorgprofessional krijgt u tijdens uw werk met deze, en vele andere wetten en regels te maken. Het is van het grootste belang dat u weet welke regels er gelden. Maar belangrijker nog: wat ze voor de praktijk betekenen én hoe u er het beste mee om kunt gaan.

1095
15 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 1095
Opmerking :De kosten voor deze cursus bedragen € 1095,- voor drie dagen inclusief hand-outs, naslagwerk, koffie/thee en lunch en exclusief BTW.

Beroepen

Anesthesioloog
02 Nov 2017
01 Nov 2018
15 Punten
ABAN
Arts
02 Nov 2017
01 Nov 2018
15 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
02 Nov 2017
01 Nov 2018
15 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
02 Nov 2017
01 Nov 2018
15 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
02 Nov 2017
01 Nov 2018
15 Punten
ABAN

Competenties

Maatschappelijk handelen en preventie 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Tijdens deze driedaagse cursus wordt alle relevante wetgeving besproken, krijgt u tal van handvatten en worden veel praktijkvoorbeelden met u besproken.

Na afloop van deze cursus:


  • Bent u op de hoogte van de belangrijkste patiëntenrechten als informatie en toestemming, medisch dossier, privacy van de patiënt en het medisch beroepsgeheim.
  • Heeft u een duidelijk beeld van het klacht- en tuchtrecht en weet u precies hoe te handelen wanneer u er zelf mee te maken krijgt.
  • Weet u om te gaan met de juridische haken en ogen bij de behandeling van wilsonbekwame, psychiatrische of minderjarige patiënten.
  • Hiernaast komen nog vele andere onderwerpen aan bod. Door de beperkte groepsgrootte is er veel ruimte voor discussie en vragen van de individuele deelnemers en kunt u ook uw eigen casuïstiek inbrengen.
  • De docenten van deze cursus hebben allen zeer veel juridische ervaring en zijn uitstekend op te hoogte van het reilen en zeilen binnen de gezondheidszorg.

Inleiding

De Wet BIG, de WGBO, de Wkkgz, de Wbp en de wet BOPZ zijn zomaar enkele van de wetten die gelden voor de gezondheidszorg. Als zorgprofessional krijgt u tijdens uw werk met deze, en vele andere wetten en regels te maken.


Het is van het grootste belang dat u weet welke regels er gelden. Maar belangrijker nog: wat ze voor de praktijk betekenen én hoe u er het beste mee om kunt gaan.

Medilex BV

info@medilex.nl
6933887
2, De Dreef, Zeist, 3706BR