Deze cursus is verlopen

Systeembehandeling en dementie

psychische problemen

Systeembehandeling en dementie Systeemtherapeutische interventies kunnen heel relevant en effectief zijn bij de begeleiding van families die zorgen voor een familielid bij wie sprake is van irreversibele cognitieve problematiek, meestal in het kader van een dementie. Families nemen nog steeds het leeuwendeel van de zorg op zich wanneer een familielid, meestal natuurlijk van de oudere generatie, dement wordt. De dementie heeft mede daardoor...

585
12 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 585
Opmerking :incl cursusmateriaal en lunches

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
12 Punten
ABC1
Huisarts
12 Punten
ABC1
Physician Assistant
12 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
12 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 80 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Systeembehandeling en dementie

Systeemtherapeutische interventies kunnen heel relevant en effectief zijn bij de begeleiding van families die zorgen voor een familielid bij wie sprake is van irreversibele cognitieve problematiek, meestal in het kader van een dementie.

Families nemen nog steeds het leeuwendeel van de zorg op zich wanneer een familielid, meestal natuurlijk van de oudere generatie, dement wordt. De dementie heeft mede daardoor niet alleen voor de patiënt verregaande gevolgen, maar ook voor alle andere leden van de familie. De familie verandert in een 'zorgfamilie', een transitie naar een gedeelde nieuwe fase. Een transitie, een faseovergang, brengt spanning in het systeem door alle veranderingen die moeten worden volbracht. Dit terwijl de natuurlijke neiging van systemen het behouden van het huidige evenwicht is. In de cursus staat een nieuw behandelaanbod centraal, ontwikkeld vanuit een systeemtheoretisch referentiekader, waarbij we o.a. gebruik maken van het narratieve gedachtegoed, het behandelmodel van Rolland en de integratieve stroming. Focus van dit behandelmodel is zorg aanbieden aan de familie vanuit een visie die de veerkracht van de familie versterkt en de individuele ontwikkeling van de gezinsleden mogelijk maakt.
 

RINO Amsterdam

info@rino.nl
5, Leidseplein, AMSTERDAM, 1017PR