Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Uw praktijk financieel bekeken

  Wilt u meer grip op de financiële kant van uw praktijk? En een goede gesprekspartner zijn voor uw financieel adviseur? Deze cursus geeft u meer inzicht in de financiële (ken)getallen van uw huisartsenpraktijk. Door het analyseren van gegevens bent u in staat uw praktijk te optimaliseren. Het jaarverslag van de accountant wordt het vertrekpunt van uw financiële huishouding, in plaats van het eindpunt. In de eerste helft van de cursus wordt de theorie uitgelegd aan de hand van een casus. In de tweede helft brengt u het geleerde in de praktijk. U bespreekt uw jaarrekening met uw medecursisten en bedenkt vragen die u aan de financieel adviseur gaat stellen naar aanleiding van het (fictieve) concept jaarverslag dat u hebt ontvangen.


  Ook op aanvraag: in company

  Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 9 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.

  add 3.0 punten
  euro_symbol € 145.00
  access_time 16:00 - 20:00

  € Aios tarief: €75,- Niet-leden €300,- Prijs leden: € 145

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  03-04-2018 16:00 - 20:00 Utrecht
  06-11-2018 16:00 - 20:00 Cuijk
  04-04-2019 16:00 - 20:00 Utrecht
  21-11-2019 16:00 - 20:00 Zwolle
  30-01-2020 16:00 - 20:00 Zwolle
  02-04-2020 16:00 - 20:00 Ridderkerk
  19-11-2020 16:00 - 20:00 Cuijk
  description

  Omschrijving

  In deze cursus komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  Hoe leest u het jaarverslag van de accountant?

  Bij het lezen van uw jaarverslag komt u een groot aantal termen tegen. Balans, verlies- en winstrekening, kapitaal, opnames, stortingen, en het besteedbare inkomen. Wij laten u zien hoe de uitkomst van uw verlies- en winstrekening de balans en het kapitaal beïnvloedt, net als de opnamen die u hebt gedaan. Daarnaast leert u het verband tussen wat u verdient met uw praktijk en wat u te besteden heeft in privé.

  Wat zijn belangrijke financiële kengetallen?

  In veel jaarrekeningen komt u termen tegen als solvabiliteit, werkkapitaal en eigen vermogen. Wat houden deze kengetallen precies in? Wat hebt u eraan? En waarvoor kunt u ze gebruiken?

  Fiscale verbanden tussen uw financiële jaarstukken en uw aangifte inkomstenbelasting

  De winst zoals die volgt uit uw jaarverslag is het startpunt van uw aangifte inkomstenbelasting. Maar wat zijn precies de fiscale zaken die daarbij een rol spelen? Er wordt aandacht besteed aan de volgende zaken: correctie beperkt aftrekbare kosten, investeringsaftrek, ondernemersfaciliteiten (zelfstandigenaftrek, MKB-winstaftrek) en natuurlijk de auto van de zaak.

  Werken met een begroting 

  Geldstromen zijn aan veranderingen onderhevig. Aan de inkomstenkant van overheidswege of door bijvoorbeeld het gaan leveren van ketenzorg. Aan de kostenkant door functiedifferentiatie (personeelswijzigingen, het aangaan van samenwerkingsverbanden of het betrekken van nieuw onroerend goed). In dit soort gevallen is het raadzaam om een begroting te maken. Aan de hand van een casus gaat u het verband zien tussen een investeringsbegroting, liquiditeitsbegroting, resultaatbegroting en een berekening van het verwachte besteedbare inkomen.

  Waar bestaan mijn inkomsten uit en heb ik daar invloed op?

  Welke invloed hebt u zelf op uw inkomsten of bent u volkomen afhankelijk van de politiek? Weet u waaruit uw inkomen is opgebouwd? Op welk deel hebt u invloed en op welk deel niet? Wat verdient u aan de ketenzorg via de zorggroep? En wat is uw kostprijs?

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • U neemt kennis van de financiering huisartsenpraktijken.
  • U leert een jaarrekening lezen.
  • U leert een begroting opstellen.


  business

  Organisatie

  business Landelijke Huisartsen Vereniging
  mail_outline academie@lhv.nl
  place Mercatorlaan 1200 3528 BL Utrecht Nederland

  De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) behartigt de belangen van bijna 11.000 huisartsen en huisartsen in opleiding in Nederland en ondersteunt de leden individueel en collectief. Via de LHV Academie biedt de LHV praktische en geaccrediteerde nascholing aan, voor u en uw team. De LHV Academie heeft een zeer uitgebreid aanbod, zowel voor starters als voor ervaren huisartsen en behandelen onderwerpen die u helpen bij uw praktijkvoering en -organisatie. U hoeft bovendien niet ver te reizen, want we verzorgen nascholingen in het hele land, dus ook bij u in de buurt.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up