Deze cursus is verlopen

Smartreading

Met snellezen leert u in een hoog tempo de rode draad te halen uit een tekst. Met SmartReading daarentegen leert u in topsnelheid een tekst op detailniveau in uw langetermijngeheugen op te slaan. Hierdoor leert u bovendien uw geheugen gemiddeld 30 procent beter te benutten .  Ook op aanvraag: in company Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt...

595
6 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 595
Opmerking :Aios tarief: €195,-
Kortingen
€ 280
Alleen voor leden

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
6 Punten
ABC1
Huisarts
6 Punten
ABC1
Physician Assistant
6 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
6 Punten
ABC1

Competenties

Organisatie en financiering 100 %
Omschrijving

Omschrijving

SmartReading is lezen op een breinvriendelijke manier. Het ‘pratend’ lezen wordt grotendeels vervangen door visueel lezen, wat veel prettiger en minder vermoeiend is. Met visueel lezen, leest u zinnen tegelijk en neemt u deze direct op. Grote delen van de tekst worden door de rechter hersenhelft functie opgenomen. De rechter hersenhelft ‘verklankt’ niet, maar neemt visueel op. Kortere stukjes van de tekst leest u met de linker hersenhelft functie die wel bewust verklankt. SmartReading stimuleert de optimale samenwerking tussen de beide hersenhelften.


Trainer:

Paul van der Velde is sinds 1991 trainer/coach en directeur bij Global Edutainment. Hiervoor leidde hij een detacheringsbedrijf. Hij deed uiteenlopende studies op het vlak van mentale en emotionele ontwikkeling en is internationaal gecertificeerd trainer.

Inleiding

Met snellezen leert u in een hoog tempo de rode draad te halen uit een tekst. Met SmartReading daarentegen leert u in topsnelheid een tekst op detailniveau in uw langetermijngeheugen op te slaan. Hierdoor leert u bovendien uw geheugen gemiddeld 30 procent beter te benutten.


Ook op aanvraag: in company

Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 5 personen.

Programma

  • Introductie en doel bepalen
  • Geheugen en onthouden
  • Interne dialoog verminderen
  • Visualisatie van leesdoelstellingen
  • Het SmartReading-proces
  • Leescentrum activeren en visueel lezen
  • Hoe werkt ons brein in relatie tot lezen?
  • Uittreksel maken door springlezen

Leerdoelen

  • Effectief minimaal drie keer sneller lezen en circa 30 procent meer onthouden.
  • Doelgericht en meerdere regels tot een alinea tegelijk kunnen lezen.
  • Hogere concentratie en een nieuwe leesstrategie.

Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL