Regie op verzuim

Een actief verzuimbeleid is een must om uw praktijk gezond te houden op het gebied van arbeidsrendement en financiën. U leert hoe u het ziekteverzuim beheerst en verlaagt en de inzetbaarheid van uw medewerkers vergroot. Resultaat? U beperkt of voorkomt verzuimkosten. Ook op aanvraag: in company Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de...

350
6 Punten
Nascholing
Incompany

Prijzen

Regulier € 350
Opmerking :LHV-leden 350 euro Niet-leden 750 euro Aios 300 euro

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
6 Punten
ABC1
Huisarts
6 Punten
ABC1
Physician Assistant
6 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
6 Punten
ABC1

Competenties

Maatschappelijk handelen en preventie 20 %
Organisatie en financiering 80 %
Omschrijving

Omschrijving

 Maak van uw verzuimdossier geen probleemdossier. Werkgevers en werknemers hebben steeds meer verantwoordelijkheden gekregen als het gaat om het beheersen van ziekteverzuim. Een verzuimende medewerker kost een werkgever handenvol geld en de nodige hoofdbrekens. Leer hoe u de verzuimkosten in uw praktijk in de hand houdt.


Trainers:

Peter Lijster is arbeids- en organisatiedeskundige. Hij gelooft in het zelfsturend vermogen van medewerkers, waarin zij de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen werk, leven en loopbaan.

Deborah Fortuyn is arbeids- en organisatiedeskundige. Haar drijfveer? Mensen en organisaties in beweging krijgen, op een haalbare, respectvolle en resultaatgerichte manier. Zodat werken beter wordt en leuk blijft.

Inleiding

Een actief verzuimbeleid is een must om uw praktijk gezond te houden op het gebied van arbeidsrendement en financiën. U leert hoe u het ziekteverzuim beheerst en verlaagt en de inzetbaarheid van uw medewerkers vergroot. Resultaat? U beperkt of voorkomt verzuimkosten.


Ook op aanvraag: in company

Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 6 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.

Programma

De cursus is actueel en praktijkgericht. U maakt kennis met mogelijkheden om het ziekteverzuim binnen uw praktijk te beheersen en te verlagen. Het blijkt namelijk in hoge mate te beïnvloeden. U leert om stap voor stap instrumenten in te zetten om het ziekteverzuim van uw medewerkers te verlagen en hun inzetbaarheid te vergroten. U begrijpt ook wanneer u welke deskundigen kunt inschakelen, zoals een arbeidsdeskundige, casemanager of bedrijfsarts.


Na afloop kunt u uw medewerkers overtuigen dat een actief verzuimbeleid een must is om uw praktijk gezond te houden in termen van financiën en arbeidsrendement. In plaats van een lastig verzuimdossier voor u uit te schuiven, bent u in staat om vroegtijdig de regie te nemen op verzuim en duurzame inzetbaarheid.

Leerdoelen

  • Inzicht in wet- en regelgeving rondom verzuim.
  • Oplossingsgerichte gespreksvaardigheden eigen maken op gebied van verzuim.
  • Mogelijkheden kennen om ziekteverzuim te beheersen en te verlagen.

Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL