AccreDidact Perifeer zenuwletsel/huisarts

zenuwstelsel

Perifeer zenuwletsel is een verzamelterm voor alle aandoeningen waarbij schade ontstaat aan het perifere zenuwstelsel. In deze nascholing wordt ingegaan op traumatisch en iatrogeen perifeer zenuwletsel. De incidentie van blijvend zenuwletsel is in de praktijk niet groot, maar de trauma's en ingrepen die eraan voorafgaan komen vaak voor. Zenuwletsel als gevolg daarvan is in de praktijk een weinig bekend en laat of slecht herkend probleem, dat...

53.45
2 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 53.45
Opmerking :Los verkrijgbaar €53,45

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Samenwerken 20 %
Kennis en wetenschap 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Perifeer zenuwletsel is een verzamelterm voor alle aandoeningen waarbij schade ontstaat aan het perifere zenuwstelsel. In deze nascholing wordt ingegaan op traumatisch en iatrogeen perifeer zenuwletsel. De incidentie van blijvend zenuwletsel is in de praktijk niet groot, maar de trauma's en ingrepen die eraan voorafgaan komen vaak voor. Zenuwletsel als gevolg daarvan is in de praktijk een weinig bekend en laat of slecht herkend probleem, dat vaak grote en langdurige impact heeft op het functioneren van patiënten. Het is daarom zinvol de mogelijkheid van (bijkomend) zenuwletsel bij trauma en ingrepen in het oog te houden. Deze nascholing biedt enkele praktische handvatten voor herkenning, diagnostiek en behandelopties voor patiënten met dit type letsel. De huisarts kan met enige basiskennis over perifeer zenuwletsel een belangrijke steun en partner zijn voor de patiënt die zijn of haar weg zoekt door de gezondheidszorg op het snijvlak van neurologie, orthopedie, plastische en traumachirurgie en revalidatie.

Deze nascholing gaat niet in op andere, frequentere oorzaken van perifeer zenuwletsel zoals het carpaletunnelsyndroom, de ulnaropathie bij de elleboog en radiculopathieën door degeneratieve afwijkingen van de wervelkolom. Deze onderwerpen zullen aan bod komen in een vervolg op de huidig nascholing. In algemene zin zijn de anatomische en pathofysiologische concepten, diagnostische strategieën, prognose, en behandelmogelijkheden die in deze nascholing besproken worden ook toepasbaar op deze andere oorzaken van zenuwletsel.


Accreditatiepunten te behalen tot: 27 juni 2019

Leerdoelen

Na afloop van deze nascholing:

•   herkent u situaties waarin er sprake kan zijn van traumatisch of iatrogeen zenuwletsel;

•   kunt u zenuwletsel bij patiënten herkennen;

•   kunt u perifeer zenuwletsel globaal lokaliseren;

•   weet u wanneer u patiënten dient te verwijzen, wanneer u af kunt wachten, en welke follow-up noodzakelijk is;

•   weet u welke aanvullende diagnostiek beschikbaar is en wanneer deze zinvol ingezet kan worden;

•   kunt u de patiënt informeren over de prognose en te verwachten gevolgen van zenuwletsel;

•   weet u welke behandelopties beschikbaar zijn en wanneer deze ingezet kunnen worden.


AccreDidact BV

AccreDidact biedt nascholing in de vorm van eLearning met online toets en een papieren naslagwerk. In een online persoonlijk nascholingsdossier houdt u uw vorderingen bij en vindt u een actueel overzicht van behaalde punten. Binnen het voordelige abonnement ontvangt u verspreid over het jaar de boekjes en kunt u online via de besloten website nascholen. Heeft u de toets behaald? Dan worden uw nascholingspunten direct bijgeschreven.
info@accredidact.nl
0306355054
37, De Molen, Houten, 3994DA